Lahjoita Pelastakaa Lasten joulukeräykseen ja auta kotimaan lapsia. Kerätään yhdessä jättipotti avun tarpeessa olevilla lapsille!

Suomessa elää yli 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä, ja määrän pelätään kasvavan. Perheillä on pulaa jopa ruuasta.

”Äiti syö mahdollisimman vähän, jotta riittäisi rahaa muiden ruokaan ja jonkin tasoiseen elämiseen”, kertoo eräs lapsi.

Viime vuosien kriisit ovat heikentäneet nuorten tulevaisuuden uskoa ja lisänneet ahdistuneisuutta. Arvioiden mukaan 3–10 prosenttia nuorista on syrjäytymisriskissä.

”Jostain syystä mietin usein että, mitä hyötyä musta on täällä maailmalla ja että haluaisin kuolla tai satuttaa itseäni.”

Pelastakaa Lasten joulukeräys kerää varoja kotimaan lasten hyväksi. Lahjoittajien tuella jaamme vähävaraisille lapsiperheille ruoka-apua, harrastustukea ja oppimateriaalitukea. Lisäksi tarjoamme lapsille tukihenkilöitä, tukiperheitä ja keskustelutukea verkossa. 

Lahjoita ja auta vähävaraisia perheitä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Saatetaa syyä pelkkää makaroonii viikon putkee. On myös päiviä, kun ei vaan oo ruokaa, koska ei oo rahaa ja kaikki on niin kallista.
Lapsen vastaus Lapsen ääni -kyselyyn

Tarina

Gabriel menetti äitinsä 11-vuotiaana – ”Se oli synkkää aikaa”

Gabriel oli 11-vuotias, kun hänen äitinsä kuoli, ja perheen talous romahti. ”Ilman apua en varmaan olisi tässä, missä nyt olen”, Gabriel sanoo kahdeksan vuotta myöhemmin.

”Saatan olla viikonki syömättä kunnolla” – lapset kertovat arjestaan Suomessa

Pelastakaa Lapset kysyi lapsilta, mitä heille kuuluu. Lasten vastauksista käy kylmäävällä tavalla ilmi, minkälaista arkea osa lapsista elää Suomessa.

Auta ja ilahduta jouluna aineettomalla lahjalla

Pelastakaa Lasten aineettomilla lahjoilla voit antaa toivoa ja tulevaisuutta lapsille. Katso lahjavalikoima Toivekaupasta ja anna lahja, joka todella merkitsee jotain.

Tyttö kaislikossa

Näin apusi menee perille

Lahjoittamalla Pelastakaa Lasten joulukeräykseen autat vähävaraisia lapsiperheitä, ehkäiset syrjäytymistä ja tuet ahdistuneita nuoria. Vuonna 2022 tavoitimme lahjoittajien avulla lähes 60 000 lasta Suomessa.

Anna lahjaksi tulevaisuus – lahjoita nyt