VAPAITA ADOPTIOHAKEMUSPAIKKOJA THAIMAASSA

Pelastakaa Lasten uusien hakemusten kiintiö Thaimaahan on noussut tälle vuodelle. Voimme toimittaa 8 uutta hakemusta Thaimaan valtiolliselle adoptioviranomaiselle Department of Child and Youth: lle (DCY). Nämä kiintiöpaikat koskevat 0-4-vuotiaita lapsia, joilla on normaali lastenkotilapsen terveydentila. Tämän lisäksi voimme jatkuvasti toimittaa hakemuksia koskien yli 4 -vuotiaita lapsia, sisaruksia sekä lapsia, joilla on hoitoa tai kuntoutusta vaativia fyysisiä erityistarpeita.

Toimitamme lisäksi hakemuksia yksityiselle Thai Red Cross – adoptiokontaktillemme (TRCCH), joka toivoo kauttamme tänä vuonna 5 uutta hakemusta. Myös näitä hakemuspaikkoja on vapaana. Thai Red Cross Children’s Home toivoo hakemuksia pienille 0-2 –vuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille, joilla on normaali lastenkotilapsen terveydentila.

Thaimaassa on selkeä tarve adoptiohakemuksille ja toivommekin lisää hakijoita molempiin kontakteihimme. Pelastakaa Lasten kautta saapui viime vuonna 5 lasta lyhyillä odotusajoilla (keskiarvo oli 1v 4kk hakemuksen lähettämisestä lapsen Suomeen saapumiseen). Department of Child and Youth ilmoittaa itse odotusaika-arvioksi 2 vuotta. Thai Red Cross Children’s home ilmoittaa odotusaika arvioksi 6 – 12 kk hakemuksen rekisteröimisestä lapsiesitykseen.

Keskeisimmät kriteerit adoptionhakijoille kiintiöhakemuksissa:
– Lapsen ikätoive alle 4 vuotta
– Avioparit (mies ja nainen). Avioliiton kesto vähintään 1vuosi jos ensimmäinen avioliitto.
– Hyvä terveydentila.
– Lapsettomuustausta huomioidaan, mutta se ei ole välttämätön edellytys DCY:llä. Lapsettomuustodistus edellytetään TRCCH:lle.
– Suositusikäraja DCY:lle 25-47 vuotta. Alle 45 -vuotiaat voivat toivoa iältään 0-4-vuotiasta lasta ja yli 45-vuotiaat voivat toivoa 5-vuotiasta lasta tai sitä vanhempaa. TRCCH kontakti hyväksyy 40 vuotiaita ja sitä nuorempia adoptionhakijoita.

Kiintiöpaikat täytetään seuraavien periaatteiden mukaisesti:
1) Hakijat täyttävät hyvin kaikki Thaimaan adoptiokriteerit
3) Adoptioluvan päivämäärä
4) Adoptiopalveluun rekisteröitymispäivämäärä
5) Adoptiopalveluun saapunut kotiselvitys

Suosittelemme lämpimästi hyvin toimivia Thaimaa-kontaktejamme!

Lisätietoja:
Sirpa Mäenpää, adoptiovastaava (Thaimaa), puh. 050 433 1292
Irene Pärssinen-Hentula, kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö, puh. 040 520 4823