Yhteisöllisen kotoutumisen hankkeessa kehitetään lapsi- ja perhelähtöisiä kotoutumisen tapoja, jotka lisäävät lasten ja heidän perheidensä vertaisuutta, yhteisöllisyyttä ja vastavuoroisuutta kantaväestön kanssa sekä vahvistavat kaikkien osapuolien osallisuuden kokemuksia. Hankkeessa kehitetään pakolaistaustaisten kotoutumisvaiheessa olevien lapsiperheiden tueksi ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa, jota toteutetaan ryhmä- ja perhekohtaisesti. Pakolaistaustaiset lapsiperheet kutsutaan mukaan vertaiskehittäjiksi.

Kehittäminen ajoittuu vuosille 2018-2020 (helmikuun loppuun) ja se tapahtuu Keski-Suomen ja Pohjois-Suomen aluetoimistoissa. Kehittämistä rahoittaa Sisäministeriön EU-rahastojen Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF).

Etsimme Jyväskylän seudulla ja Oulussa toimivaan hankkeeseen vapaaehtoisia henkilöitä ja perheitä pakolaistaustaisten perheiden kotoutumisen tueksi. Hae vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä oman alueesi yhteyshenkilöön.

Haluaisitko sinä tulla vapaaehtoiseksi ja auttaa itse tai perheesi kanssa pakolaistaustaista lapsiperhettä kotoutumaan?

Monilla pakolaisperheillä ei ole kotoutumisensa tukena yhtäkään kantaväestön perhettä.
Useat heistä eivät ole koskaan käyneet suomalaisessa kodissa.

Vapaaehtoisena voit valita roolisi joustavasti. Se voi olla esimerkiksi:

  • Isäklubiin tai Äitiklubin osallistuminen pari kertaa kuukaudessa
  • yhteisen perheajan viettäminen pakolaisperheen kanssa liikkuen, retkeillen, kokaten tai toistenne arkeen tutustuen pari kertaa kuukaudessa
  • perheen tutustuttaminen Ouluun ja harrastusmahdollisuuksiin alueella
  • arjen kielitaidon karttumisessa tukeminen ryhmätoimintoihin osallistumalla
  • Lasten klubin ohjaukseen osallistuminen
  • ohjattu opiskelijavapaaehtoisena toimiminen opiskeluun liittyvät taidot saavuttaaksesi
  • ryhmien ohjaaminen omaa ammattitaitoasi hyödyntäen
  • muiden vahvuuksiesi tai harrastuneisuutesi käyttäminen yhteisen tekemisen pohjana retkillä tai tapahtumissa tai niiden suunnittelussa

Ota yhteyttä minuun ja kerro juuri Sinulle mieluisasta roolista hyvin haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja perheiden tukena ja ilmoittaudu mukaan!

Merja Tervaluoto, hankesuunnittelija +358 50 515 0629  merja.tervaluoto@pelastakaalapset.fi