”Mietin, että mitenköhän tästä selviää” ”Mietin, että mitenköhän tästä selviää”

”Mietin, että mitenköhän tästä selviää”

Jokainen vanhempi toivoo lapselleen parasta. Emme kuitenkaan voi valita, mitä elämä heittää eteemme. Suomessa elää yli 110 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Tämä on yhden perheen tarina.

Osallistu joulukeräykseen

Johanna on kahden lapsen yksinhuoltaja. Hänen työnsä erityisluokan avustajana loppui, kun väkeä vähennettiin. Yhtäkkiä perheen taloudellinen tilanne romahti.

”Kun tyttäreni Lotta sitten haki lukioon, niin mietin itsekseni, että mitenköhän tästä selviää, kun ne lukiokirjat ovat niin kalliita”, Johanna muistelee.

Onneksi perhe oli kuullut Pelastakaa Lasten oppimateriaalituesta. Sen avulla Lotta sai kaikki lukiokirjat ja tietokoneen. ”Se oli tosi iso apu. Minun rahani eivät olisi työttömänä mitenkään riittäneet niihin”, Johanna sanoo.

”Viime keväänä Lotta valmistui lukiosta. Alkaa ihan itkettämään, kun sitä miettii. Lotta sanoi jo ala-asteella, ettei halua mitään muuta kuin sen valkoisen lakin päähänsä, niin se oli iso palkinto.”

Osallistu joulukeräykseen

Harrastustuella on suuri merkitys

Johannan poika Lassi on saanut Pelastakaa Lapsilta harrastustukea pesäpalloon.

”Lassilla on ADHD ja siksi pesäpallo on hänelle hyvä harrastus. Siinä joutuu keskittymään, ja se tuo esiin paljon hyviä ominaisuuksia”, Johanna sanoo.

Lassi sai harrastustukea ja Lotta oppimateriaalitukea Pelastakaa Lapsilta.

Ilman Pelastakaa Lasten harrastustukea Lassin harrastaminen olisi loppunut, sillä perheellä ei olisi ollut varaa maksaa kausimaksuja. Johanna uskoo, että sillä olisi ollut Lassille vakavat vaikutukset.

”Moni hänen ikäisensä on sortunut huumeisiin”, Johanna kertoo. ”Harrastus pitää Lassin pois pimeämmiltä poluilta, ja hän on saanut hyvän kaveripiirin sitä kautta.”

Pelastakaa Lapset tarjoaa perheille sitä apua, mitä he kulloinkin eniten tarvitsevat. ”Viime jouluna saimme Pelastakaa Lapsilta ruokalahjakortin. Sillä oli iso merkitys. Ilman lahjakorttia meillä olisi jäänyt esimerkiksi kinkku kokonaan pois joulupöydästä”, Johanna kertoo.

Tällä hetkellä perheen tulevaisuus näyttää valoisalta. ”Olen opiskellut reilun vuoden leipurikondiittoriksi. Nyt sain oppisopimuspaikan ja saan siitä työpaikan itselleni”, Johanna kertoo.

Auta kotimaan lapsiperheitä lahjoittamalla:

Osallistu joulukeräykseen