Viemme apusi perille sinne, missä hätä on suurin Viemme apusi perille sinne, missä hätä on suurin

Viemme apusi perille sinne, missä hätä on suurin

Joka kuudes lapsi maailmassa kärsii sotien, luonnonkatastrofien ja muiden kriisien seurauksista.  

Pelastakaa Lapset on yksi maailman suurimmista humanitaarista työtä tekevistä kansalaisjärjestöistä. Sinun avullasi toimitamme lapsille hätäapua maailman haastavimpiin ja vaarallisimpiin paikkoihin.  Sinunlaistesi lahjoittajien tuki varmistaa sen, että pystymme ryhtymään toimiin välittömästi, kun kriisi iskee. 

Auta lapsia kriisien ja konfliktien keskellä

Lue alta, mitä saamme sinun tuellasi aikaan. 

1. Turvaamme lasten ja perheiden perustarpeet  

Autamme perheitä selviämään. Toimitamme hätäapuna elintärkeitä perustarvikkeita, kuten ruokaa, puhdasta vettä, lämpimiä vaatteita ja peittoja. Järjestämme tilapäismajoitusta kotinsa menettäneille. Jaamme hädänalaisille perheille käteisapua, minkä turvin he voivat hankkia kipeimmin tarvitsemiaan asioita. 

Pelastakaa Lasten työntekijät pakkaavat Ukrainaan toimitettavaa ruoka-apukuljetusta.

2. Varmistamme lasten pääsyn terveydenhoitoon 

Toimitamme konfliktien ja kriisien keskellä eläville lapsille lääkkeitä ja hoitoa. Perustamme pakolaisleireille ja pakoreittien varrelle liikkuvia terveysklinikoita. Varustamme sairaaloita ja terveysklinikoita hoito- ja lääketarvikkeilla.  

Aliravitsemuksesta kärsivä vauva saa hoitoa klinikalla Nigeriassa.

3. Yhdistämme perheitä ja huolehdimme yksin jääneistä lapsista 

Konfliktin ja pakomatkan aikana osa lapsista joutuu eroon vanhemmistaan ja perheenjäsenistään.  Huolehdimme yksin jääneistä lapsista ja autamme perheet takaisin yhteen. 

Auta lapsia hädän keskellä

4. Mahdollistamme lasten pääsyn kouluun 

Koululla on iso vaikutus lasten mielenterveyteen, sillä se tuo heidän elämäänsä vakautta, rutiineja ja sosiaalisia kontakteja. Varmistamme, että lapset voivat jatkaa opintojaan kriiseistä huolimatta esimerkiksi perustamalla tilapäisiä oppimiskeskuksia. Tuemme myös vaurioituneiden koulujen ja päiväkotien kunnostustöitä. 

Syyrian sotaa paennut Diana koulussa Irakissa.

5. Järjestämme lapsille psykososiaalista tukea 

Kriisi vaikuttaa lasten mielenterveyteen. He saattavat nähdä väkivaltaa, haavoittua, kokea pommituksia sekä joutua pakenemaan kodeistaan. 

Järjestämme lapsille psykososiaalista tukea, jotta he voivat toipua kokemuksistaan. Perustamme lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset ja perheet voivat leikkiä, hengähtää ja kerätä voimia. Lisäksi koulutamme opettajia, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä ja järjestöjen työntekijöitä, jotta he pystyvät tukemaan lapsia. 

Lapset kuuntelevat satua lapsiystävällisessä tilassa Filippiineillä.

Työmme ei olisi mahdollista ilman lahjoittajien tukea. Lahjoita ja auta lapsia hädän keskellä.

Osallistu hätäapukeräykseen

Päivitetty 13.2.2023