Kenelle ja miten ePassi-aterialahjoitukset jaetaan?

ePassi tukee yhteistyössä Pelastakaa Lasten kanssa koronavirustilanteen takia ahdinkoon joutuneita vähävaraisia lapsiperheitä 10 euron ePassi-aterialahjoituksilla. ePassi on ravintoloissa käytetty mobiilimaksuväline. Aterialahjoituksen saava lapsiperhe saa käyttöönsä ePassi-sovelluksen kautta 10 euron ePassi-ateriaetuja perheen henkilömäärän mukaan. Perhe voi käyttää ePassia ostaakseen aterian valitsemassaan ePassi-maksun hyväksyvässä ravintolassa. ePassi-ateriatukea jakavat Pelastakaa Lasten aluetoimistot omilla alueillaan. Tukea ei voi hakea, vaan se kanavoidaan Pelastakaa Lasten aluetyöntekijöiden kautta.

Voinko hakea ePassi-aterialahjoitusta perheelleni?

ePassi ateriatukea ei valitettavasti voi hakea, vaan lahjoitukset kanavoidaan Pelastakaa Lasten aluetoimistojen työntekijöiden kautta apua tarvitseville lapsiperheille. Pelastakaa Lapset tai ePassi eivät ota siis hakemuksia vastaan, vaan tuki ohjataan tarvitseville perheille suoraan. Aterialahjoituksen saavat perheet valitaan Pelastakaa Lasten aluetoimiston työntekijöiden ja / tai heidän yhteistyökumppaninsa toimesta. Mukana tuen jaossa ovat kaikki viisi Pelastakaa Lasten aluetoimistoa.

Kuka voi saada ePassi-aterialahjoituksen?

ePassi aterialahjoituksen voi saada Suomessa asuva lapsiperhe, johon kuuluu ainakin yksi alle 18-vuotias ja jossa on koronavirustilanteesta johtuva tai muuten haastava taloudellinen tilanne. Koska aterialahjoituksia on rajallinen määrä, emme valitettavasti voi auttaa kaikkia. Vain osa apua tarvitsevista perheistä voi saada tuen. ePassin aterialahjoitusta ei valitettavasti voi hakea meiltä tai ePassilta, vaan lahjoitukset kanavoidaan Pelastakaa Lasten aluetoimistojen ja heidän yhteistyötahojensa kautta apua tarvitseville lapsiperheille.

Milloin ePassin aterialahjoituksia jaetaan?

Pelastakaa Lasten aluetoimistot jakavat ePassin ateriatukea syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana niin kauan kuin lahjoituksina saatuja ePassi ateriatukia riittää.

Mitä ePassin ateriatuella voi ostaa?

ePassi on ravintoloissa käytetty mobiilimaksuväline, lisätietoa: www.epassi.fi. Aterialahjoituksen saava lapsiperhe saa käyttöönsä ePassi-sovelluksen kautta 10 euron ePassi-ateriaetuja perheen henkilömäärän mukaan, kuitenkin enintään 100 euron arvosta. Perhe voi käyttää ePassia ostaakseen aterian valitsemassaan ePassi-maksun hyväksyvässä ravintolassa kahden kuukauden sisällä tuen saamisesta.

Voiko ePassi aterialahjoituksen saada useammin kuin kerran?

Sama perhe voi perustellusta syystä saada ePassin aterialahjoituksen useamman kerran.