Näkökulmia digisosiaalityön johtamiseen

Näkökulmia digisosiaalityön johtamiseen

Visio digisosiaalityön ratkaisuista voi toteutua vain,

jos ratkaisut johdetaan käytäntöön.

Haluamme rohkaista sinua, sosiaalialan johtaja, sillä sinulla on kykyä ja osaamista digisosiaalityön johtamiseen. Digisosiaalityön johtaminen ei edellytä syvällistä tietotekniikan osaamista, vaan kyse on muutosjohtamisesta.

Tälle sivulle olemme koonneet näkökulmia aiheeseen kokeneilta johtajilta. Toivomme, että nämä antavat lisää ajattelemisen aihetta matkalla kohti entistä parempia sosiaalipalveluita!

Marraskuun ensimmäisellä viikolla digisosiaalityön johtamisesta keskustellaan eSosiaalityön mahdollisuudet Facebook-ryhmässä. Tervetuloa mukaan!

Eväitä johtamiseen

 • Blogi: Muutosvoimaksi sosiaalityön digitalisaatioon

  Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen johtaja Tarja Kauppila kirjoittaa, että muutoksen johtaminen sosiaalityössä on ihmis- ja vuorovaikutustyötä sekä teknologiaa, eikä kaiken aina tarvitse olla upouutta.

  Lue blogi
 • Videosarja: Keusoten lastensuojelun digisuunnitelma

  Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä on tehty lastensuojelun digisuunnitelma tietohallinnon ja lastensuojelun yhteistyönä. Ensimmäisellä videolla keskustellaan digisuunnitelman tavoitteista, toisella digisuunnitelman tekoprosessista ja viimeisellä videolla kuullaan miten digisuunnitelman toteuttamisessa on päästy alkuun. (Kukin video on kestoltaan n. 15 minuuttia.)

  Katso videot
 • Blogi: Digitaaliset palvelut sosiaalityössä - Miten johtaa ja luoda edellytykset kehittämistyölle?

  Sosiaalityön johtaja Kati Aikio Sodankylästä jakaa elämänmakuisia kokemuksia sosiaalityön digitalisaatiosta.

  Lue blogi
 • Blogi: Kokemuksiani digitaalisen sosiaalityön kehittämisestä

  Digisosiaalityö-hankkeen kehittämispäällikkö Hanna Tulensalo on itsekin oppinut valtavasti hankkeen aikana. "Kollega kysyi kehittämisen alussa hyväntahtoisesti, että millä kompetenssilla tätä kehittämistä teemme. Vastasin silloin, että lähinnä innolla oppia ja tutustua uuteen."

  Lue blogi
 • Webinaari: Asiakaskokemuksen ja organisaatiokulttuurin johtaminen

  Torstaina 5.11.2020 järjestettiin Digisosiaalityön tulevaisuus -webinaari, jossa Kari Korkiakoski kertoi asiakaskokemuksen johtamisesta ja Satu Irisvik tarjosi näkökulmia organisaatiokulttuurin johtamiseen.

  Katso webinaarin tallenne
 • Blogi: Marraskuun manifesti: Lastensuojelun sosiaalityöllä on edessä hieno tulevaisuus

  Itlan toimitusjohtaja Petri Virtanen toteaa, että palvelujen digitalisointi on tärkeää, mutta se ei riitä. Hän haastaa sosiaalityötä uudistumaan laajemmin.

  Lue blogi

Muista myös nämä!

 • Digisosiaalityön ratkaisuja

  Visio siitä, miten voit luoda entistä parempia palveluita. Tutustu ratkaisuihin ja mieti, miten sinun organisaatiossasi saadaan digistä hyödyt irti lasten ja nuorten parhaaksi. Sivulla myös johtajan muistilista.

  Lue lisää
 • Digisosiaalityön verkkokurssi

  Verkkokurssi syventää visiossa esitettyjä ratkaisuja ja sisältää runsaasti esimerkkejä. Kun haluat vahvistaa omaasi tai organisaatiosi osaamista, hyödyntäkää tätä verkkokurssia.

  Lue lisää