Digisosiaalityön verkkokurssi

Digisosiaalityön verkkokurssi

Mitä?

Digisosiaalityön verkkokurssin käytyäsi hahmotat, millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio antaa sosiaalityölle. Kurssilla käsitellään digitalisaation mahdollisuuksia erityisesti sosiaalityön asiakkaiden näkökulmasta.

Kurssin sisältö:

 1. Palvelupolku tuo asiakaskokemuksen näkyväksi
 2. Mitä hyötyä somesta ja viestinnästä on sosiaalipalveluille?
 3. Kuinka digi helpottaa avun pyytämistä?
 4. Voiko asiakastieto olla asiakkaan kirjoittamaa?
 5. Voiko sosiaalipalvelu olla virtuaalista?
 6. Mitä uutta digitalisaatio tuo rakenteelliselle sosiaalityölle?

Kenelle?

Kurssi sisältää runsaasti esimerkkejä ja ne ovat pääasiassa lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Kurssi soveltuu kuitenkin hyvin kaikille sosiaalityön sektoreille ja virittää pohtimaan palveluja uudesta näkökulmasta.

Kurssi sisältää hyvin eri kokoisia esimerkkejä ja vinkkejä. Osa on sellaisia, joita voit ryhtyä hyödyntämään omassa työssäsi vaikka heti ja osa on sellaisia, jotka vaativat tiimin tai organisaation tasolle johdettuja muutoksia. Toivommekin, että kurssi inspiroi kaikkia: työntekijöitä, kehittäjiä ja johtajia!

Koska?

Kurssi on avoinna ainakin vuoden 2021 loppuun asti, joten siihen asti on hyvin aikaa suorittaa kurssia. Tämän jälkeen kurssi löytyy vähän muokattuna Osaamispuun alta: https://osaamispuu.fi/

Suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa kurssin suorittamiseen. Kukin moduuli sisältää 3-4 osiota, sekä runsaasti esimerkkejä. Kunkin moduulin läpikäymiseen kuluu aikaa puolesta tunnista pariin tuntiin riippuen siitä, kuinka perusteellinen haluat olla.

Kurssista voi myös suorittaa vain osan. Siinäkin tapauksessa suosittelemme aloittamaan moduulista yksi ja katsomaan erityisesti palvelupolkua käsittelevän luennon.

Mitä maksaa?

Kurssi on ilmainen ja vapaasti hyödynnettävissä oman ja organisaation osaamisen vahvistamiseen.

Miten?

 • Rekisteröityminen

  Kurssi löytyy alla olevasta linkistä. Rekisteröidyttyäsi kurssille pääset kirjautumaan luomillasi tunnuksilla kurssille niin monta kertaa kuin haluat. Edistymisesi tallentuu kurssialustalle, joten sinun on helppo jatkaa kurssia siitä, mihin viimeksi jäit. Voit palata kurssille tämän linkin kautta.

  Aloita kurssi tästä!

Huomaa myös nämä!

 • Digisosiaalityön ratkaisuja

  Visio siitä, miten voit luoda entistä parempia palveluita. Tämä visio yhdessä verkkokurssin kanssa antaa työkaluja oman organisaation suunnan pohtimiseen.

  Lue lisää
 • Näkökulmia johtamiseen

  Haluamme rohkaista sinua, sosiaalialan johtaja, sillä sinulla on kykyä ja osaamista digisosiaalityön johtamiseen. Tälle sivulle olemme koonneet näkökulmia aiheeseen kokeneilta johtajilta.

  Lue lisää
 • Digiverkosto ja Digisosiaalityön verkkokurssi – Miksi, kenelle, mitä ja miten?

  Raportti Digiverkoston ja verkkokurssin konseptin luomisesta ja palautteista. Jos mietit oman verkkokoulutuksen rakentamista, kannattaa tutustua tähän.

  Lataa raportti tästä