Miksi auttaa aterialla? 

Miksi auttaa aterialla? 

Kun ePassi sai uudeksi osakkaaksi Bregal Milestonen vuosi sitten, uuden omistajan vaikutukset heijastuivat pikavauhtia myös Suomessa asuville lapsiperheille. Bregalin toimintamalliin kuuluu olennaisena osana hyväntekeväisyys Bregalin säätiön kautta. Saimmekin tehtäväksi miettiä, miten säätiö voisi yhdessä ePassin kanssa osallistua tukemaan apua tarvitsevia. Koimme yhdessä tärkeänä, että toiminta on paikallista ja avustuksen olisivat suomalaisia lapsiperheitä. Tavoitteena oli myös, että apu tulee saada helposti perille yhdessä avustusjärjestön kanssa, esimerkiksi ePassin toimintaa hyödyntämällä.

Pelastakaa Lapset ry tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia. Pelastakaa Lapset ry:n kanssa syntyi täydellinen yhdistelmä osapuolten ja ihmisten kesken. Yhdistyksen ja ePassin osaaminen, toimintamallit ja työkalut muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa erittäin tehokkaan tavan saada lahjoitukset perille turvallisesti.

“Mikä toisi helpotusta ja iloa perheiden elämään ja miten ohjaisimme avun perille?” 

Yli 110 000 suomalaislasta ja -nuorta elää vähävaraisessa perheessä. Edelleen jatkuva koronakriisi on syventänyt näiden lapsiperheiden vaikeuksia entisestään. Rahan puute ei vaikuta pelkästään materiaaliseen toimeentuloon, vaan se heijastuu vahvasti myös perheen sosiaaliseen elämään. Mikä toisi helpotusta ja iloa perheiden elämään ja miten ohjaisimme avun perille?

Syntyi ajatus ruokaan liittyvästä kampanjasta, koska se on meidän kaikkien perustarve ja liittyy olennaisesti myös ePassin toimintaan. Selvitimme, millaisia ruokaan liittyviä kampanjoita on viime aikoina ollut ja niistä heräsi ajatus: voisimmeko auttaa ilon kautta. Mietimme, mitä positiivisia ajatuksia ruokaan liittyy.  Perhe, yhdessä syöminen ja positiivisten kokemusten jakaminen nousivat ylitse muiden. Samaan aikaan saimme lukea ravintoloiden ja niiden työntekijöiden murheista, korona vei heiltä asiakkaat kerta heitolla.

“Lapsiperheiden yhteisen ravintolahetken lisäksi voimme samalla auttaa ahdingossa olevia ravintolayrittäjiä.”

Tästä syntyikin nopeasti ajatus mahdollistaa apua tarvitseville perheille yhteinen hetki ravintolassa ja samalla meille oli tärkeää tukea suomalaisia ravintolayrittäjiä. Kampanjan toteuttamiseen oli myös olemassa yksinkertainen ratkaisu, ePassin mobiilisovellus, jolla on helppo maksaa ateria ePassin yli 7000 ravintolan verkostossa. ePassi poistaa myös hallinnollisen työn avun jakamisesta, koska avustusten kulku on automatisoitu. Tämän ajatuksen jalostuttua, Bregal ja ePassi päättivät lahjoittaa keräykseen 10 000 ateriaa hätää kärsiville lapsiperheille. Näin syntyi hyvän mielen Auta Aterialla -kampanja.

Kymppi riittää! 

Oman lahjoituksemme lisäksi haastamme kaikki mukaan tekemään lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:n nettisivuilla. Jo kymmenen euron lahjoitus varmistaa yhden ravintola-aterian.

Pelastakaa Lasten aluetoimistot ohjaavat 10 euron aterialahjoitukset kaikkein pahimpaan ahdinkoon joutuneille lapsiperheille ePassin mobiilisovelluksen kautta.

Katariina Vedenkannas
kaupallinen johtaja, maajohtaja
ePassi