Kulkisinko hetken vierelläsi?

Kulkisinko hetken vierelläsi?

Meillä jokaisella on oma ainutlaatuinen elämäntaipaleemme. Vaikutamme itse omilla valinnoillamme siihen, millaiseksi polkumme muodostuu. Voimme myös vaikuttaa siihen, millainen jalanjälki meistä jälkeemme jää. Testamentin kautta voimme suunnitella, miten elämäntyömme jatkuu meille läheisissä ihmisissä tai arvojamme edistävässä toiminnassa.

Minulla on testamenttilahjoittamisesta vastaavana johtajana kunnia kulkea hetki niiden ihmisten rinnalla, jotka haluavat elämäntyönsä jatkuvan kaikkein heikoimmassa asemassa olevissa lapsissa. Joillain kohtaamillani ihmisillä on omakohtaisia kokemuksia siitä, miksi kaltaisemme järjestön työtä tarvitaan. Joillekin työmme on vieraampaa, mutta heidän arvomaailmansa lasten auttamisessa kohtaa omamme. Minun työni on auttaa heitä löytämään sopivin tapa jatkaa elämäntyötään järjestömme kautta.

”Tärkeintä on, että henkilö löytää juuri hänen sydäntään lähinnä olevan tavan elämäntyönsä jatkamiselle.”

Yhteistyöni testamenttilahjoittamista harkitsevien ihmisen kanssa on erittäin luottamuksellista ja henkilökohtaista. Usein minua pyydetään kartoittamaan, löytyisikö järjestömme toiminnasta omaan elämäntaipaleeseen sopiva jatkumo. Joidenkin kanssa käymme käytännönläheisiä keskusteluja testamentin laadintaan liittyen. Osan elämästä opin paljon, osa jää minulle vieraammaksi. Tärkeintä on, että henkilö löytää juuri hänen sydäntään lähinnä olevan tavan elämäntyönsä jatkamiselle.

Näistä kohtaamisista jokainen on ollut erittäin ainutlaatuinen ja syvälle mieleeni painuva. Olen suurella kunnialla kulkenut muutamat askeleet heidän rinnallaan. Tiedän, että jonain päivänä järjestömme kautta autetut lapset jatkavat testamenttilahjoituksen turvin matkaansa kohti hyvää ja turvattua tulevaisuutta.

Mihin matka testamenttilahjoituksen jälkeen jatkuu?

Olen nähnyt testamenttilahjoitusten kautta elämänpolun jatkuneen lukuisissa kohteissa ja lukemattomissa lapsissa. Olen nähnyt tien jatkuvan yli 5600 kilometrin päähän Nepaliin, yhteen maailman köyhimmistä valtioista. Nepalissa testamenttilahjoitus on auttanut meitä pelastamaan lapsia lapsityöltä ja väkivallalta, ja edistämään lasten koulunkäyntiä. Näiden lasten elämänpolku kirjoitettiin täysin uudella tavalla testamenttilahjoituksen turvin.

Olen nähnyt tien vievän myös lähes 5800 kilometrin päähän Burkina Fasoon, jossa testamenttilahjoituksella autettiin aliravittuja lapsia saamaan elintärkeää ravintoa ja terveydenhoitoa. Näille lapsille testamenttilahjoituksen ansiosta elämänpolku jatkui, eikä päätynyt aivan liian varhain.

Olen päässyt katsomaan myös hyvin lähelle ja todistamaan, kuinka vähävaraisen perheen lapsi on testamenttilahjoituksen turvin painanut valkolakin päähänsä, aivan kuten tuhannet muut hänen laillaan opinnoissa tukemamme.

”Tunnen ylpeyttä siitä, että olen saanut kävellä hetken näiden hyväsydämisten ihmisten rinnalla.”

Tunnen ylpeyttä siitä, että olen saanut kävellä hetken näiden hyväsydämisten ihmisten rinnalla. Vain pienen hetken olen ollut heidän elämässään, mutta olen saanut kunnian tukea heitä yhdessä heidän elämänsä merkittävimmässä päätöksessä. Ja nähdä, kuinka heidän elämäntyönsä on jatkunut testamenttilahjoituksen kautta kaikkein eniten apua tarvitsevissa lapsissa.

Jos sinä haluat harkita, että kulkisimme hetken taivaltasi rinnakkain, ota minuun yhteyttä. Tuen sinua testamenttilahjoittamiseen liittyvissä asioissa toiveesi mukaan. Olen koonnut testamenttilahjoittamisesta tietoa myös verkkosivuillemme www.pelastakaalapset.fi/testamentti, jos haluat itseksesi tutustua aiheeseen.

Sanna Kuusisto

Johtaja, viestintä ja varainhankinta, Pelastakaa Lapset ry

Puh: 045 104 6633, sähköposti: sanna.kuusisto@pelastakaalapset.fi