Jotta kukaan ei jäisi yksin 

Jotta kukaan ei jäisi yksin 

Muistan vielä kirkkaasti yhden episodin, kun aivan yhtäkkiä silloin 5-vuotias poikani halusi pukeutua jalkapalloilijaksi. Hän ei ollut aiemmin osoittanut mitään kiinnostusta jalkapalloa eikä vaatteita kohtaan, mutta eräänä päivänä kaikki oli toisin. Ostimme hänelle lopulta kirpparilta pelipaidan ja sen kaveriksi hän puki college-housut. Tätä asua hän sitten käytti uniformun ryhdillä – se päällä hän lähti päiväkotiin joka päivä.

Miksi? Kävi ilmi, että muutama poika päiväkodissa oli erittäin kiinnostunut jalkapallosta ja sitä pelattiin pihalla joka päivä. Mutta nämä pojat olivat antaneet ymmärtää, ettei pelaamaan ollut asiaa ilman ”oikeaa” pelipaitaa.

Tämä tietysti kantautui henkilökunnan korviin ja asiaan tartuttiin nopeasti. Kaikki saavat olla mukana ja pelata jalkapalloa, eikä siihen tarvita mitään erikoista paitaa. On väärin vaatia sellaista. Loppu hyvin kaikki hyvin, kaikki pelasivat lopulta kuitenkin yhdessä.

Mutta entä, jos näin ei olisi? On totta, että tietyssä iässä lapsilta tullaan vaatimaan tietynlaista paitaa päästäkseen mukaan. Ja muita varusteita, pelimatkakuluja, lisenssimaksuja ja niin edelleen. Ja yhtäkkiä kaikki eivät saakaan olla mukana – koska kaikilla ei ole siihen varaa.

Suomessa on yli 110 000 lasta, jotka elävät vähävaraisissa perheissä. Olosuhteidensa vuoksi heillä ei ole samoja mahdollisuuksia osallistua harrastuksiin ja opiskeluun kuin muilla lapsilla. Nämä lapset ovat vaarassa syrjäytyä ja päätyä negatiiviseen kierteeseen, josta on vaikea päästä myöhemmin pois.

Me Dermosililla uskomme, että jokaisesta meistä löytyy pieni hyväntekijä. Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotakin, olipa se kuinka pientä tahansa. Tämä pätee myös yrityksiin. Päätimme tehdä asialle jotain; Dermosil Goodwill-tuotesarjamme myynnistä osa menee aina hyvään tarkoitukseen. Tämän vuoden aikana olemme ehtineet tehdä yhteistyötä monen hienon apuorganisaation kanssa: Mieli ry:n kriisipuhelin, Suomen Punainen Risti sekä John Nurmisen Säätiö. Matka jatkuu.

Nyt on vuorossa Pelastakaa Lapset ry. Tänä jouluna 30% Goodwill-tuotteiden myynnistä ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen, joka tukee vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuuksia harrastaa ja opiskella sekä ehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä.

Kaikkien on saatava olla mukana. Tule sinäkin mukaan antamaan tukesi. Ole sinäkin hyväntekijä!


Kim Strömman
Dermosil

Kirjoittaja Kim Strömman on pitkäaikaisen kumppanimme Dermosilin Business Development Manager. Dermosil on jo vuosia tukenut Pelastakaa Lasten työtä lasten ja lapsiperheiden hyväksi sekä lapsen oikeuksien toteutumiseksi.

Yrityksesi voi muuttaa lapsen elämän suunnan – lahjoita