Autamme lapsia
selviytymään koronakriisistä

PELASTAKAA LAPSET AUTTAA LAPSIA JA PERHEITÄ SELVIYTYMÄÄN KORONAKRIISISTÄ

Lahjoittajien tuella:

  • Pelastamme ihmishenkiä ehkäisemällä ja hillitsemällä pandemiaa
  • Autamme lapsia oppimaan ja palaamaan kouluun epidemian jälkeen
  • Tuemme köyhiä perheitä taloudellisesti
  • Suojelemme lasten turvallisuutta ja hyvinvointia

Tuemme terveydenhuoltoa ja levitämme tietoa koronasta ja virukselta suojautumisesta ympäri maailman. Ylläpidämme ja tuemme klinikoita ja terveysasemia. Työskentelemme satojen tuhansien paikallisten terveydenhuollon työntekijöiden kanssa. Tuemme kaikkein haavoittuvimpien ihmisten pääsyä terveydenhuollon piiriin esimerkiksi Bangladeshissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa ja Kongossa.

Autamme lapsia oppimaan ja palaamaan kouluun epidemian jälkeen

Koulujen sulkeutuessa lasten pitää voida jatkaa oppimista. Tuemme opettajia ja vanhempia etäopetuksen järjestämisessä. Autamme pakolaislapsia jatkamaan koulunkäyntiä esimerkiksi Ugandassa, Lähi-idän alueella ja Kolumbiassa. Valmistaudumme jo nyt turvaamaan sen, että lapset pääsevät palaamaan kouluun epidemian jälkeen.

Tuemme köyhiä perheitä taloudellisesti

Autamme köyhiä lapsia ja perheitä selviytymään koronaepidemian aiheuttamista talousvaikeuksista ja ruokaturvan järkkymisestä. Haluamme estää köyhyyden laajentumisen ja syventymisen. Pyrimme laajentamaan perheiden taloudellista tukemista ja näin turvaamaan lasten ja perheiden ravinnonsaantia ja torjumaan köyhyyttä esimerkiksi Somaliassa ja Jemenissä. Tuemme valtioita sosiaaliturvan vahvistamisessa.

Osallistu hätapukeräykseen

Suojelemme lasten turvallisuutta ja hyvinvointia

Epidemian tuoma eristys lisää lasten riskiä kaltoinkohtelusta, heitteillejätöstä ja mielenterveysongelmista. Tuemme vanhempia ja huoltajia selviytymään stressaavasta tilanteesta. Vahvistamme ja ylläpidämme lastensuojelua erityisesti maailman köyhimmissä maissa. Puolustamme lapsen oikeuksia niin kotimaassa kuin ympäri maailman.

Syyriassa vahvistamme terveydenhuoltoa ja parannamme hygieniaa. Toimitamme hätäapuna terveydenhuollon tarvikkeita ja hygieniapakkauksia. Autamme terveyskeskuksia ja sairaaloita varautumaan epidemian kasvuun. Jaamme perheille ruokaa ja ruokakuponkeja sekä turvaamme puhtaan veden saannin. Tilanne on vaikea, koska alkuvuoden aikana miljoona ihmistä joutui Luoteis-Syyriassa pakenemaan kodeistaan ja monet heistä asuvat nyt ylitäysillä pakolaisleireillä.

Burkina Fasossa tuemme etäopetuksen järjestämistä. Digitaalisten välineiden sijaan hyödynnämme radiota. Ohjelmien sisällöt voidaan rakentaa hyvinkin toiminnallisiksi, niin että lapset tekevät ja osallistuvat ”interaktiivisesti” vaikkakin kyse olisikin radio-ohjelmasta. Radio-opetuksessa huomioidaan myös lasten ja perheiden tarve saada tärkeää tietoa siitä, miten suojautua tartunnalta.

Sudanissa tuemme terveysministeriötä perustamaan karanteeniyksiköitä eri puolille maata. Olemme myös toimittaneet hengityssuojaimia ja käsidesiä eri terveyslaitoksille. Levitämme yhteisöissä oikeaa tietoa koronaviruksesta, hyvästä hygieniasta ja taudilta suojautumisesta.  Osallistumme opettajille suunnattujen ohjeistusten laadintaan, esimerkiksi koskien etäopiskelua ja muita vaihtoehtoja lähiopetukselle.

Jemenissä vain puolet maan sairaaloista on täydessä toimintavalmiudessa. Niillä ei kuitenkaan ole valmiuksia vastata koronavirusepidemian puhkeamiseen maassa. Koulutamme terveydenhuollon vapaaehtoisia tukemaan yhteisöjä koronalta suojautumisessa ja levittämään oikeaa tietoa esimerkiksi käsien pesusta ja hyvästä hygieniasta. Tuemme köyhiä perheitä taloudellisesti sekä toimittamalla saippuaa ja hygieniatarvikkeita.

Bangladeshissa rohingyojen pakolaisleireillä on viime viikot valmistauduttu epidemian tuloon vahvistamalla toimintoja. Jaamme oikeaa tietoa koronaviruksen riskeistä, oireista ja sitä vastaan suojautumisesta. Kunnostamme vessoja ja parannamme sanitaatiota leireillä sekä valmistamme terveydenhoidon tiloja koronaviruspotilaiden hoitoon.

Ugandassa olemme ottaneet osaa kansallisen koulutusta koskevan toimintasuunnitelman laadintaan. Olemme huolehtineet siitä, että koulutusta koskevissa suunnitelmissa ja ohjeissa huomioidaan lasten suojelun tarpeet. Lasten suojelua ja hygieniatietoisuuden lisääminen on myös liitetty osaksi television ja radion kautta lähetettäviä opetusohjelmia.

Osallistu hätapukeräykseen