Lomakodit ovat Pelastakaa Lasten valmentamia tavallisia, turvallisia vapaaehtoisia perheitä tai aikuisia, jotka tarjoavat lapselle lomanviettopaikan joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan.  Lomakoti voi olla kaupungissa, taajama-alueella tai maaseudulla.  Lomakodeille yhteistä on halu auttaa lapsiperheitä ja viettää aikaa lasten kanssa. Tärkeintä on, että perheessä pidetään lapsista ja ollaan valmiita antamaan lapselle läsnäoloa ja huolenpitoa. Lomakotina voit antaa lapselle mukavia kokemuksia, joita hän muistelee vielä aikuisenakin. Lapselle antamasi aika voi rikastuttaa merkittävästi omaa elämääsi.

Tämä näkyy lomakodeilta tulleissa palautteissa:
”Lomalapsilla on aina paikka sydämessämme”
”Hieno kokemus, opimme paljon lapsista ja itsestämme”
”Kiitos ihanille lapsille, kun olivat luonamme lomalla”

Näin ryhdyt lomakodiksi

Tarvitsemme uusia lomakoteja, ja siksi onkin hienoa, että olet kiinnostunut tulemaan mukaan lomakodiksi! Pelastakaa Lasten lomakodit ovat helpottaneet monen lapsen, nuoren tai perheen loma-aikoja sellaisissa tilanteissa, jossa lapsella ei ole muuta lomanviettopaikkaa, perheen verkosto on pieni tai perheen taloudellinen tilanne on heikko.

  1. Pyydämme sinua täyttämään lomakotihakemuksen, jossa kysymme tarkempia tietojasi, ja palauttamaan sen postitse tulostettuna ja allekirjoitettuna oman alueesi aluetoimiston työntekijälle, yhteystiedot löydät täältä. Lomakkeen avulla kartoitamme perhetilanteesi ja muut lomakotina toimimiseen vaikuttavat tekijät, joten täytäthän lomakkeen ajan kanssa.
  2. Pyydämme sinulta myös suostumuksen saada sosiaalitoimen lausunto sinusta. Muistathan palauttaa sen hakemuksen kanssa.
  3. Lomakotitoiminnan tietosuojaselosteen voit lukea täällä.
  4. Lomakotina sinun tulee allekirjoittaa sitoumus lapsen suojelemiseksi väkivallalta ja hyväksikäytöltä. Nämä asiat käsitellään valmennuksessa.
  5. Kaikki lomakodit valmennetaan joko perhekohtaisesti tai ryhmissä, jolloin tehdään myös kotikäynti. Saatuamme postilla edellä mainitun lomakkeen ja suostumuksen täytettynä, työntekijämme on sinuun yhteydessä jatkon osalta.

Tervetuloa yhteistyöhön lasten hyväksi!

Halutessasi voit kysyä lisätietoja oman alueesi työntekijältä.
Ota yhteyttä