Uusia lomakoteja tarvitaan jatkuvasti!

Lomakodit ovat tavallisia, turvallisia perheitä tai aikuisia, jotka tarjoavat lapselle lomanviettopaikan joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan.  Lomakoti voi olla kaupungissa, taajama-alueella tai maaseudulla.  Jos sinulla on aito kiinnostus lapsiin, haluat puuhailla ja olla lasten kanssa, voit antaa lapselle mukavia kokemuksia, joita hän muistelee vielä aikuisenakin.  Lapselle antamasi aika voi rikastuttaa merkittävästi omaa elämääsi.

Lomakotitoiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Tärkeintä on, että perheessä pidetään lapsista ja ollaan valmiita antamaan lapselle aikaa ja huolenpitoa. Tyypillistä lomakodin aikuisille on halu olla apuna silloin, kun heitä tarvitaan. Tämä näkyy lomakodeilta tulleissa palautteissa:

  • ”Lomalapsilla on aina paikka sydämessämme”
  • ”Hieno kokemus, opimme paljon lapsista ja itsestämme”
  • ”Kiitos ihanille lapsille, kun olivat luonamme lomalla”

Miten pääsen alkuun?

Saat lisää tietoa lomakotitoiminnasta soittamalla Pelastakaa Lasten aluetoimistoon tai lähettämällä lisätietopyynnön.

Yhteydenottosi jälkeen lähetämme sinulle hakemuksen lomakotitoimintaan. Palauta hakemuslomake aluetoimistoomme, niin työntekijämme on sinuun yhteydessä ja sopii kanssasi kotikäynnin. Voitte tapaamisella keskustella tarkemmin odotuksistasi ja toiveistasi ja varsinkin, mitä lomakotitoiminta lapsen näkökulmasta tarkoittaa. Kotikäynnin tarkoituksena on varmistaa, että sinun ja perheesi tilanne on sopiva lomakotitoimintaan.

Tarjoamme lomakodeille koulutusta ja työntekijän tuen. Lapsen hoidosta maksetaan kulukorvausta hoidon tarpeen mukaan. Vuonna 2016 kulukorvaukset ovat 25,40 – 29,80 euroa/päivä lapsen hoidettavuuden mukaan. Kaikille lomakodeissamme käyville lapsille on otettu tapaturma- ja vahinkovastuuvakuutus.

Tule mukaan toimintaan ja anna lapselle ainutlaatuinen mahdollisuus omaan lomaan!