Lomakodit ovat Pelastakaa Lasten valmentamia tavallisia, turvallisia vapaaehtoisia perheitä tai aikuisia, jotka tarjoavat lapselle lomanviettopaikan joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan.  Lomakoti voi olla kaupungissa, taajama-alueella tai maaseudulla.  Lomakodeille yhteistä on halu auttaa lapsiperheitä ja viettää aikaa lasten kanssa. Tärkeintä on, että perheessä pidetään lapsista ja ollaan valmiita antamaan lapselle läsnäoloa ja huolenpitoa. Lomakotina voit antaa lapselle mukavia kokemuksia, joita hän muistelee vielä aikuisenakin. Lapselle antamasi aika voi rikastuttaa merkittävästi omaa elämääsi. Tämä näkyy lomakodeilta tulleissa palautteissa:

”Lomalapsilla on aina paikka sydämessämme”

”Hieno kokemus, opimme paljon lapsista ja itsestämme”

”Kiitos ihanille lapsille, kun olivat luonamme lomalla”

Miten pääsen alkuun?

Saat lisää tietoa lomakotitoiminnasta soittamalla Pelastakaa Lasten aluetoimistoon tai lähettämällä lisätietopyynnön.

Yhteydenottosi jälkeen lähetämme sinulle hakemuksen lomakotitoimintaan. Palauta hakemuslomake aluetoimistoomme, niin työntekijämme on sinuun yhteydessä ja sopii kanssasi kotikäynnin ja valmennuksen. Voitte tapaamisella keskustella tarkemmin odotuksistasi ja toiveistasi ja varsinkin, mitä lomakotitoiminta lapsen näkökulmasta tarkoittaa. Kotikäynnin tarkoituksena on varmistaa, että sinun ja perheesi tilanne on sopiva lomakotitoimintaan.

Tarjoamme toiminnassa mukana oleville lomakodeille koulutusta ja työntekijän tuen. Lapsen hoidosta maksetaan pientä kulukorvausta. Kaikille lomakodeissamme käyville lapsille on otettu tapaturma- ja vahinkovastuuvakuutus.

Tule mukaan toimintaan ja anna lapselle ainutlaatuinen mahdollisuus omaan lomaan!

Ota yhteyttä Lähetä lisätietopyyntö