SONY DSC

Testamenttia ei ole koskaan liian aikaista tehdä eikä testamentti enää laatimisen jälkeen aiheuta mitään kuluja elämäsi aikana. Voit myös tehdä uuden testamentin vanhan tilalle milloin tahansa, jos esimerkiksi elämäntilanteesi muuttuu.

Jos sinulla ei ole serkkua läheisempää sukulaista etkä ole tehnyt testamenttia, omaisuutesi perii valtio. Tekemällä testamentin voit jättää omaisuuttasi sinulle tärkeitä arvoja edustavalle järjestölle, kuten Pelastakaa Lapset ry:lle.

Voit määrätä testamentissasi, että Pelastakaa Lapset saa tietyn rahasumman tai jonkin esineen, kuten taulun, koruja, arvopapereita tai asunto-osakkeen. Halutessasi voit myös testamentata Pelastakaa Lapsille koko jäämistösi tai tietyn osuuden siitä, kunhan lakimääräisen perimysjärjestyksen mukaiset perillisryhmät kuten rintaperilliset ovat saaneet lakiosuutensa. Lisäksi leskellä on erityisasema omaisuudenjaossa.

Yleishyödyllisenä yhteisönä Pelastakaa Lapset ry:n ei tarvitse maksaa perintö- eikä lahjaveroa testamenttilahjoituksestasi. Esimerkiksi kiinteistöjen, asunto-osakkeiden ja vanhojen arvopapereiden kohdalla verovapaudesta saattaa olla merkittävä hyöty.

Testamentti on oikeudellinen asiakirja, joten on tärkeää, että se laaditaan sekä muodoltaan että sisällöltään oikein. Testamentti kannattaa aina teettää tai tarkistuttaa asiantuntijalla, kuten lakimiehellä tai asianajajalla. Testamentteja koskevat lakipykälät löytyvät Suomen Laki I -teoksesta, perintökaaren luvuista 9–16.

Asiantuntija avuksesi!

Jos harkitset testamenttilahjoituksen tekemistä, voit keskustella asiasta luottamuksellisesti kanssamme soittamalla Sari Mellerille numeroon 050 400 8199 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sari.meller@pelastakaalapset.fi ja kertomalla, että asiasi koskee testamenttia. Halutessasi voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@pelastakaalapset.fi

Myös lakimiehemme antaa mielellään lisätietoa ja neuvontaa testamentteihin liittyvissä asioissa.

Meille on suuri kunnia toteuttaa tahtosi lasten auttamiseksi juuri haluamallasi tavalla.