Hyvä kiertämään _G9A0770-4

Suurlahjoittajat ovat pitkäaikaisia tukijoitamme, usein ihmisiä jotka ovat itse saaneet apua lapsena tai nuorena aikuisena. Lahjoittajina meillä on miehiä ja naisia jotka ovat olleet viettäneet kesiä Pelastakaa Lasten lomakodeissa tai lahjoittajia jotka ovat viettäneet lapsuuden aikoja sijaisperheessä tai saaneet adoption kautta uuden kodin. Pelastakaa Lapset ry:n historia on pitkä ja vuosikymmenten varrella olemme auttaneet satoja tuhansia avuntarvitsijoita. Lasten ja nuorten auttaminen on arvokas tapa laittaa hyvä kiertämään.

Pitkäaikainen lahjoittaja Helsingistä

Miksi autat lapsia ja miksi tuet Pelastakaa Lapset ry:tä?

Kaikkien lasten tulee saada turvallinen lapsuus ja pääsy kouluun, riippumatta siitä, mihin maahan ovat syntyneet. Pelastakaa Lapset ry:n kautta voi tukea kaikkein eniten puutteessa olevia tietäen, että apu menee
varmasti perille. Tärkeää on tukea lapsia kotimaassaan, pakolaisuus vain lisää ongelmia ja vaikeuttaa asioita.

Mikä kiinnostaa eniten lasten auttamisessa? Mikä kiinnostaa vähiten?

Lapsi ei voi auttaa itseään, hänellä ei ole tietoa, keinoja, mahdollisuutta. Köyhissä maissa aikuisetkin tarvitsevat tukea voidakseen huolehtia lapsistaan. Kaikilla lapsilla ei ole edes ketään huoltajaa. Maailma paranee kun lapsilla on hyvä olla.

Mitä haluaisit sanoa pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisillalle? Jos olisit pääsihteerimme päivän, mitä asioita tekisit ja miksi?
Kehitysapuleikkauksista voisi pitää meteliä, päättäjille sapiskaa. Mutta Hanna itse tietää, mitä tekee.

Mitä muutoksia tekisit maailmassa jotta se olisi parempi paikka lapsille?

”Lopettaisin sodat. Kaivot ja koulut joka kylään. Kaikille yhtäläiset ihmisoikeudet. Noin ensalkuun.”

Mitä haluaisit sanoa ihmisille, jotka miettivät lahjoituksen tekemistä?

Ajattele kaikkea mitä sinulla itselläsi on. Miljoonilta ihmisiltä puuttuu kaikki se, heillä ei ole edes tietoa sellaisista ylellisyyksistä, mitä meillä on ihan joka päivä: turvallinen koti, lämmin vesi, opetusta ja työpaikkoja, ruokaa ja vaatteita kaapit täynnä. Auta jos voit. Siitä saa hyvän mielen.

Nimim. ”Lapsen elämän tulisi olla elämisen arvoista, iloista ja turvallista”

Miksi autatte lapsia ja miksi tuette Pelastakaa Lapset ry:tä?

Luonnon säilymisen ja elämän edellytysten säilymisen puolesta olen valmis antamaan tukea omista varoistani. Ilman puhdasta, tervettä luontoa ei elämä säily, ei ihmisenkään, ei lasten, ei aikuisten, ei vanhusten. Luonnon pelastamisen suhteen alkaa aika olla vähissä. Sukupuuttoaalto, joka uhkaa maapalloa, pyyhkäisee osan elonkehän monimuotoisuudesta.

Mielessäni elämän säilymisen jälkeen toisella sijalla ovat maailman lapset. He ovat ihmisen väärien toimintojen (luonnonvarojen ylikäyttö, saastuttaminen, liikakansoitus) viattomia uhreja, joita tulee puolustaa, auttaa ja kannustaa löytämään omat polkunsa elämässään. Siihen tarvitaan tukea, varoja ja uskallusta tarttua toimeen, auttaa köyhyyttä vastaan taistelemisessa: tulee kouluttaa, opettaa ja lohduttaa väkivallan, orjuuttamisen ja ilman vanhempien tukea eläviä, pieniä lapsia (ja heidän köyhiä vanhempiaan, jos heitä on).

On nimenomaan koulutettava tyttöjä, jotta he ymmärtäisivät lastensa kasvatuksessa tärkeät asiat, terveydenhoidon opettamisen, ammatin hankkimisen ja ehkäisyn tärkeyden. Maailman tilanne paranee parhaiten vähentämällä väestön määrää vapaaehtoisesti joka puolella maailmaa. Miksi poliitikot eivät korosta kaikkein tehokkainta maailmanparannusohjelmaa?

Mikä kiinnostaa eniten lasten auttamisessa? Mikä kiinnostaa vähiten?

Lasten auttamisessa kiinnostaa eniten lapsen itsetunnon kohottaminen niin, että lapsesta kasvaisi vahva persoona, joka puolestaan aikanaan on valmis omalla tavallaan rakentamaan parempaa, oikeudenmukaisempaa maailma. Tietysti hätäavun jälkeen vasta on mahdollista yrittää kehittää lasta. Ensin turva ja ravinto, sitten leikki ja opetus.

Mitä haluaisitte sanoa pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisillalle? Jos olisitte pääsihteerimme päivän, mitä asioita tekisitte ja miksi?

Haluaisin kannustaa pääsihteeriä työssään ja kiittää siitä, että valitsee hyvät työntekijät hoitamaan ”lasten puolustamista” ja lasten oikeuksien puolesta puhumista. Kutsuisin poliitikkoja kuulemaan maailman köyhimpien lasten oloista ja auttamisen tarpeesta. Korostaisin ihmiskunnan liian suurta määrää maapallolla. Hyvistä keinoista väen vähentämiseen on huutava pula.

Mitä muutoksia tekisitte maailmassa jotta se olisi parempi paikka lapsille?

”Lopettaisin kaikki sodat. Lopettaisin aseteollisuuden harjoittamisen kaikkialla maailmassa. Heti.”

Mitä haluaisitte sanoa ihmisille, jotka miettivät lahjoituksen tekemistä?

En osaa neuvoa. Silloin kun tuntuu itsestä, että haluaa osallistua sosiaalisen avun antamiseen, inhimillisen kärsimyksen vähentämiseen ja jollekulle avun kautta elämän edellytysten luomiseen, on hyvä antaa omastaan sellainen summa, joka tuntuu kohtuulliselta omaan taloudelliseen tilanteeseen suhteutettuna. Toivoa olisi annettava jossain muodossa kärsiville; ihmiskunta on tehnyt hienoja teknisiä keksintöjä, tiedettä, taidetta. Sosiaalisellakin puolella on kehitettävää!

 

Kerro meille miksi sinusta on tärkeää auttaa lapsia. Ota yhteys lahjoittajapalvelu@pelastakaalapset.fi