reena_david hartman_rajattu2

”Lempiaineeni on nepalin kieli, koska siellä on paljon tarinoita. Odotan koulun alkamista. Sitten saan taas uusia kirjoja ja voin lukea uusia tarinoita.” 10-vuotias tyttö Devitarista Nepalista.

Päivätyökeräys eli taksvärkki 2016–2017: Koulunkäynti on lapsen unelmatyötä.

Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista. Köyhyyden vuoksi moni nepalilainen lapsi joutuu lapsityöläiseksi ja samalla eroon perheestään.

Esimerkiksi tehtaisiin päätyvät lapset työskentelevät aamusta iltamyöhään tukahduttavassa kuumuudessa ja paksussa pölyssä. Päästöt, raskaiden kuormien kantaminen ja aliravitsemus vaarantavat pienen lapsen terveyden.

Tulkaa mukaan Pelastakaa Lasten lukuvuoden 2016–2017 päivätyökeräykseen eli taksvärkkiin auttamaan Nepalin lapsia. Osallistumalla annatte nepalilaisille lapsille toivoa sekä mahdollisuuden asua kotona, käydä koulua ja leikkiä.

Suositus yhden oppilaan taksvärkkipalkkioksi on 12 euroa. Sillä esimerkiksi yksi köyhän perheen lapsi saa vuodeksi oppimateriaalit, joiden avulla hän pääsee kouluun ja välttyy lapsityöläisen kohtalolta.

Sadan oppilaan palkkiolla eli 1200 eurolla voimme perustaa paikallisten viranomaisten ja yhteisöjen kanssa rahaston, jonka avulla 60–80 kaikkein heikoimmassa asemassa olevaa lasta voi käydä koulua ja asua kotona.

Katso alta englanninkielinen video avustustyöstämme Nepalissa:

  1. Ilmoita koulusi mukaan päivätyökeräykseen.
  2. Tutustu päivätyökeräykseen katsomalla PowerPoint-esitys tai Prezi-esitys
  3. Esittele päivätyökeräyskohde oppilaille oppimateriaalien avulla.

Lisätietoa: Markku Juntunen, p. 040 539 0235, markku.juntunen@pelastakaalapset.fi