reena_david hartman_rajattu2

”Lempiaineeni on nepalin kieli, koska siellä on paljon tarinoita. Odotan koulun alkamista. Sitten saan taas uusia kirjoja ja voin lukea uusia tarinoita”, sanoo kuvan 10-vuotias nepalilainen tyttö.

Päivätyökeräys eli taksvärkki 2018–2019: Nepalin lapset pois kaduilta!

Koulunkäynti on lapsen unelmatyötä.

Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista. Moni nepalilainen lapsi joutuu jättämään kotinsa köyhyyden takia. Lapset päätyvät yksin kaupunkiin työskentelemään esimerkiksi tehtaisiin tai katulapseksi hengenvaarallisiin oloihin, jossa heitä uhkaa pakkotyö ja hyväksikäyttö.

Esimerkiksi tehtaisiin päätyvät lapset työskentelevät aamusta iltamyöhään tukahduttavassa kuumuudessa ja paksussa pölyssä. Päästöt, raskaiden kuormien kantaminen ja aliravitsemus vaarantavat pienen lapsen terveyden.

Tulkaa mukaan Pelastakaa Lasten lukuvuoden 2018–2019 päivätyökeräykseen eli taksvärkkiin auttamaan Nepalin lapsia. Osallistumalla annatte nepalilaisille lapsille toivoa sekä mahdollisuuden asua kotona, käydä koulua ja leikkiä.

Suositus yhden oppilaan taksvärkkipalkkioksi on 12 euroa. Yhden oppilaan palkkiolla esimerkiksi yksi köyhän perheen lapsi saa vuodeksi oppimateriaalit, joiden avulla hän pääsee kouluun ja välttyy katulapsen kohtalolta.

Sadan oppilaan palkkiolla eli 1200 eurolla voimme perustaa paikallisten viranomaisten ja yhteisöjen kanssa rahaston, jonka avulla 25 köyhän perheen lasta voi suorittaa koko peruskoulun ja saada paremman tulevaisuuden.

Katso alta englanninkielinen video avustustyöstämme Nepalissa:

  1. Ilmoita koulusi mukaan päivätyökeräykseen.
  2. Tutustu päivätyökeräykseen katsomalla PowerPoint-esitys tai Prezi-esitys.
  3. Esittele päivätyökeräyskohde oppilaille oppimateriaalien avulla.

Lisätietoa:

Lahjoittajapalvelu
puh. 050 439 7259
lahjoittajapalvelu@pelastakaalapset.fi