paivatyokerays-eli-taksvarkki1

Päivätyökeräyksellä Nepalin lapset kouluun

Ilmoittaudumme mukaan päivätyökeräykseen!

Lomakkeen täyttämällä hyväksyn, että tietojani kerätään ja käsitellään tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

Päivätyökeräys on helppo ja hauska tapa auttaa

Päivätyökeräyksellä sinun luokkasi voi saada aikaan ison vaikutuksen nepalilaisten lasten elämään. Nepalissa moni köyhän perheen lapsi ei koskaan pääse kouluun, koska perheillä ei yksinkertaisesti ole siihen varaa. Sinun oppilaasi voi päivän työllä mahdollistaa oppimateriaalit nepalilaislapselle vuodeksi!

Keräykseen osallistuminen on helppoa.

1. Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautukaa mukaan oheisella lomakkeella. Postitamme teille työlomakkeita ilmoittamamme osallistujamäärän mukaan. Olemme hankkineet oppilaille tapaturmavakuutuksen päivätyökeräyspäivän ajaksi.

2. Ennen taksvärkkiä eli päivätyökeräyspäivää

Kun työlomakkeet ovat saapuneet, kirjoittakaa oppilaitoksen tiedot ja saatteessa oleva viitenumero työlomakkeille. Jakakaa työlomakkeet oppilaille.

Voit kertoa keräyksen kohteesta oppilaille tämän sivun alalaidasta löytyvällä esityksellä. Oppilaat näkevät, kuinka yhden päivän työllä voidaan saada aikaan iso muutos!

3. Päivätyökeräyspäivänä

Oppilas tekee päivän työn ja työnantaja maksaa lupaamansa palkan.

Oppilas täyttää työlomakkeen yhdessä työnantajansa kanssa ja jättää päällimmäisen kappaleen työnantajalle kuitiksi. Työnantaja suorittaa maksun suoraan Pelastakaa Lasten tilille Nordea FI64 1017 3000 2107 27 oppilaan työlomakkeessa olevaa viitenumeroa käyttäen. Voitte myös kerätä maksut käteisenä ja suorittaa tilityksen Pelastakaa Lasten tilille.

4. Päivätyökeräyspäivän jälkeen

On aika onnitella oppilaita hienosta työstä!

Jos oppilaat keräsivät palkat käteisenä, merkitkää käteisvarojen kokonaissumma pankin tilityslomakkeelle ja tilittäkää se Pelastakaa Lapset ry:n tilille Nordea FI64 1017 3000 2107 27. Muistakaa käyttää maksaessanne viitenumeroa, joka löytyy saatekirjeestä. Pelastakaa Lasten keräysluvalla kerätyt päivätyökeräyspalkkiot on tilitettävä kokonaisuudessaan Pelastakaa Lapset ry:lle.

Työlomakkeiden jäljennösosia ei tarvitse palauttaa. Pyydämme teitä hävittämään käyttämättömät työlomakkeet väärinkäytösten estämiseksi.

Kuvan 5- ja 7-vuotiaat veljekset asuvat ja työskentelevät tiilitehtaalla, koska perheellä ei ole varaa lähettää heitä kouluun.

Esitys, jonka avulla voit kertoa oppilaille päivätyökeräyksestä

  • Päivätyökeräyksellä lapset kouluun Nepalissa

    Tämän esityksen avulla voit havainnollistaa oppilaillesi, mistä päivätyökeräyksessä on kyse.

    Lataa esitys tästä

Lisätietoa päivätyökeräyksen kohteesta

Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista ja joka kolmas nepalilainen lapsi elää äärimmäisessä köyhyydessä. Syrjäseuduilla asuvilla lapsilla ei usein ole mahdollisuutta käydä koulua ja koulunkäynnistä jäävät paitsi erityisesti tytöt. Köyhyydessä elävät perheet lähettävät usein lapsensa työhön, koska muuten rahat eivät riitä perheen elättämiseen.

Turvataksemme lasten tulevaisuuden, autamme köyhien perheiden lapsia ja orpolapsia pääsemään kouluun. Avustamme esimerkiksi koulutarvikkeiden hankinnassa ja tuemme köyhien perheiden toimeentuloa. Kun tuemme perheiden toimeentuloa, lapsia ei lähetetä töihin tienaamaan ja he voivat käydä koulua.

Osana sosiaaliturvahankettaan Pelastakaa Lapset auttaa kyläyhteisöjä ja paikallisviranomaisia perustamaan rahastoja, joilla tuetaan lasten koulunkäyntiä. Rahastot jakavat stipendejä haavoittuvimmille ja todennäköisimmin koulutuksesta paitsi jääville lapsille, kuten orvoille, hylätyille lapsille ja tytöille. Neuvomme perheitä myös heille kuuluvien tukien ja palvelujen hakemisessa. Kun perhe saadaan sosiaaliturvan piiriin, lapset pääsevät kouluun ja saavat elää lapsen elämää.

Nepalissa Pelastakaa Lapset kiinnittää erityistä huomiota myös koulunkäynnin laadun parantamiseen. Lapset eivät opi, jos koulutilat ovat huonot, oppi- ja opetusmateriaaleja ei ole eikä opettaja osaa opettaa. Koulutuksen laadun parantaminen saa lapset pysymään koulussa ja oppimaan.

Koulunkäynti on lapsen unelmatyötä.

Tulkaa mukaan Pelastakaa Lasten päivätyökeräykseen eli taksvärkkiin ja auttakaa kanssamme Nepalin lapsia!

Suositus yhden oppilaan taksvärkkipalkkioksi on 12 euroa. Yhden oppilaan palkkiolla esimerkiksi yksi köyhän perheen lapsi saa oppimateriaalit vuodeksi.

Sadan oppilaan palkkiolla eli 1200 eurolla voimme perustaa paikallisten viranomaisten ja yhteisöjen kanssa rahaston, jonka avulla 25 köyhän perheen lasta voi suorittaa koko peruskoulun ja saada paremman tulevaisuuden.