Kysymyksiä ja vastauksia Pelastakaa Lasten jäsenyydestä

Jos et löydä tältä sivulta vastauksia sinua askarruttaneeseen asiaan, otathan yhteyttä jäsenpalveluumme.

Jos olet kuukausilahjoittaja tai asiasi koskee lahjoituksia, otathan yhteyttä lahjoittajapalveluun: Lahjoittajapalvelu

Jäseneksi liittyminen

Miten voin liittyä Pelastakaa Lasten jäseneksi?

Liittymisvaihtoehdot, valitse yksi:

1. Liity verkossa
Helpoiten liityt jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen Pelastakaa Lasten verkkosivuilla: Liity jäseneksi
Liittymisen yhteydessä maksat myös valitsemasi paikallisyhdistyksen jäsenmaksun.

2. Ota yhteyttä paikallisyhdistykseen
Voit liittyä jäseneksi ottamalla yhteyttä paikallisyhdistykseen. Kunkin paikallisyhdistyksen yhteystiedot löytyvät heidän omilta verkkosivuiltaan: Paikallisyhdistykset

3. Lähetä liittymislomake postissa
Pelastakaa Lasten jäsenesitteessä on mukana liittymislomake, jonka voi postittaa ilman postimerkkiä jäsenpalveluumme. Lomakkeessa on esitäytettynä osoite jo valmiiksi.

4. Ota yhteyttä jäsenpalveluumme
Voit ottaa kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä yhteyttä jäsenpalveluumme: jasenpalvelu@pelastakaalapset.fi tai puh. 010 843 5000.

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Yhdistyksen jäseneksi voivat liittyä yksityiset henkilöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen päämäärän ja säännöt. Yli 29–vuotiaat henkilöt liittyvät varsinaisiksi jäseniksi ja alle 29-vuotiaat henkilöt voivat liittyä yhdistyksen nuorisojäseniksi. Jos nuorisojäseneksi liittyy alle 15-vuotias henkilö, liittymiselle on saatava hänen huoltajansa suostumus.

Minkä ikäisenä voi liittyä nuorisojäseneksi?

Alle 29-vuotiaat henkilöt voivat liittyä yhdistyksen nuorisojäseniksi. Jos nuorisojäseneksi liittyy alle 15-vuotias henkilö, liittymiselle on saatava hänen huoltajansa suostumus. Nuorisojäseneltä kysytään liittymisen yhteydessä syntymävuosi, koska jäsenyys muuttuu automaattisesti varsinaiseksi jäsenyydeksi sinä vuonna kuin nuorisojäsen täyttää 29 vuotta.

Olen ollut aiemmin Pelastakaa Lasten jäsen ja haluaisin liittyä uudelleen. Mitä teen?

Jos tietosi löytyvät yhä jäsenrekisteristämme, voimme palauttaa aiemman jäsenyytesi voimaan. Ota yhteyttä jäsenpalveluumme.

Mihin paikallisyhdistykseen liityn?

Voit itse valita mihin paikallisyhdistykseen liityt. Jos omalla paikkakunnallasi ei ole Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä, voit liittyä esimerkiksi naapurikunnan yhdistykseen. Löydät lisätietoa paikallisesta toiminnasta paikallisyhdistysten omilta verkkosivuilta: Paikallisyhdistykset

Jäsenmaksut

Voinko maksaa jäsenmaksun mille tahansa Pelastakaa Lasten pankkitilille?

Käytäthän maksaessasi saamaasi jäsenlaskun viitettä ja tilinumeroa, jotta suoritus kirjautuu jäsentietoihisi oikein. Lahjoitustileiltä jäsenmaksut eivät kirjaudu automaattisesti jäsenrekisteriin. Voit olla yhteydessä jäsenpalveluumme jos epäilet maksaneesi jäsenmaksun virheellisesti.

Unohdin maksaa jäsenmaksun, päättyikö jäsenyyteni? Mitä teen?

Jäsenyys ei pääty automaattisesti, vaikka unohtaisit maksaa jäsenmaksun, joten sinun ei tarvitse liittyä uudelleen jäseneksi. Voit ottaa kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä yhteyttä jäsenpalveluumme.

Kadotin jäsenlaskuni, mistä saan uuden?

Ota yhteyttä jäsenpalveluumme niin saat laskun uudelleen sähköpostissa tai kirjeenä.

Olen jäsenenä paikallisyhdistyksessä, miksi saan jäsenlaskun keskustoimistolta?

Jäsenmaksulaskut lähetetään keskitetysti Pelastakaa Lasten keskustoimistolta paikallisyhdistysten puolesta kerran vuodessa. Jokainen paikallisyhdistys päättää oman jäsenmaksunsa suuruudesta. Halutessasi voit tehdä jäsenmaksun yhteydessä ylimääräisen lahjoituksen paikallisyhdistyksellesi muuttamalla laskun summaa.

Muutokset yhteystiedoissa

Muistathan ilmoittaa muutoksista yhteystiedoissasi (nimi, osoite, sähköposti) jäsenpalveluumme yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse: jasenpalvelu@pelastakaalapset.fi tai puhelimella: 010 843 5000. Lähetämme jäsenlaskun ja Pelastakaa Lapset –lehden antamaasi postiosoitteeseen.

Muutin toiselle paikkakunnalle. Miten vaihdan paikallisyhdistystä?

Jos haluat vaihtaa paikallisyhdistystä toiselle paikkakunnalle muuton yhteydessä, pelkkä osoitteenmuutos ei vaihda automaattisesti jäsenyyttäsi toiseen yhdistykseen. Yhdistyksen vaihtaminen tulee tehdä alkuvuodesta ennen jäsenmaksun maksamista. Ota yhteyttä jäsenpalveluumme ja kerro mihin paikallisyhdistykseen haluat jäsenyytesi siirtää.

Jäsenyyden päättäminen

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei automaattisesti päätä jäsenyyttä. Toimita eroilmoitus kirjallisesti joko verkon välityksellä tai kirjepostina:

  • Liitä viestiin oma nimesi ja paikallisyhdistys. Jäsennumero (löytyy laskusta) nopeuttaa asiointia mutta ei ole välttämätön.
  • Lähetä eroilmoitus yhteydenottolomakkeella
    tai sähköpostitse: jasenpalvelu@pelastakaalapset.fi
    tai kirjeenä osoitteella: Jäsenpalvelu, Pelastakaa Lapset ry, PL 95, 00601 Helsinki.

Jos ilmoitat toisen henkilön jäsenyyden päättämisestä edunvalvojana tai lähiomaisena, kerrothan myös omat yhteystietosi. Jäsenyyden päättämisestä lähetetään vahvistusviesti sähköpostiin.