Pelastakaa Lapset -verkkolehti

Hyväksikäytöstä tuleekin puhua

Ranskalaisissa urheiluseuroissa on aloitettu mittava lasten seksuaalisen ahdistelun ennaltaehkäisykampanja. Itse lapsena perhetuttavan hyväksikäytön kohteeksi joutunut rygbyn pelaaja Sébastien Boueilh kiertää avustajineen urheiluseuroissa tukemassa nuoria avoimuuteen salaamisen sijaan.

 

Teksti Virpi Latva
Kuvat Markel Redondo ja Colosse aux pieds d’argile

Lue lisää

Arvottomuus särkee pinnan alla

Työttömyys ei ole vain taloudellisella temppuradalla selviytymistä, vaan sen koetaan sisältävän myös merkityksettömyyden vaikeasti hyväksyttävän viestin.

Teksti Raili Mykkänen
Kuva Tanja Sallinen

Lue lisää

Toimi taidolla

Kokoamme tänne lasten ja vanhempien kanssa työskentelyssä esiin nousevia, arjen ja ihmissuhteiden toimivuuteen liittyviä vinkkejä, ideoita, neuvoja ja ajatuksia.

Tutustu tarjontaan

Uusin video: Aivan erityinen matka

Matka adoptiolapsen synnyinmaahan on monella tapaa aivan erityinen, vaikka se on toki myös tavallinen yhteinen ulkomaanreissu.

Tiesitkö, että järjestömme antaa suunnitteluapua kauttamme adoptoitujen lasten synnyinmaahan kohdistuviin matkoihin. Siitä mitä juurille paluun osalta olisi hyvä huomioida jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Nettilehden videot

Kaikki tekemämme videot ovat vapaasti käytettävissäsi koulutus- ja opetustilanteissa, sekä erilaisissa tapahtumissa. Videot käsittelevät lasten osallisuutta, sosiaalityön arkea, tunteiden käsittelyä, mielenterveyttä ja köyhyyden vaikutuksia.

KAIKKI VIDEOT

Itsetuntemus

Erilaisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat lähteneet tutkimaan itseään, ja saamaan toivotun muutoksen ihmissuhteisiinsa, sekä sitä kautta koko elämälleen. Lue tositarinoita itsetuntemusmatkailusta.

Lue tarinoita

Tehdään yhdessä

Keräämme tänne 2017 aikana ideoita yhdessä touhuamisesta lasten kanssa ja lasten hyväksi.

Siirry sivulle

Todellisuus nuottiviivastolla

Yllättäen lastensuojelun maailma löytyy monen suomalaisen muusikon biisin sanoituksesta. Kuuntele nyt tutut biisit uusin korvin ja lue mitä artistit itse kertovat sanoitustensa taustoista.

Biisien taustatarinat

Suosituimmat jutut

Näistä jutuista lukijamme ovat pitäneet erityisen paljon, ja äänestäneet ne kulloisenkin lehden parhaaksi jutuksi.

Lue juttuja

Seuraava lehti

Seuraava Pelastakaa Lapset -lehti ilmestyy 1.8.2017

Elokuun lehdessä kerromme, mitä lastenkotitoiminnan ammattilaiset miettivät kilpailutuksen vaikutuksista, niin hyvässä kuin huonossa. Pääsemme tutustumaan tukiperheeseen, jossa tukisuhdetta ei ole lainkaan haluttu lopettaa, vaikka vuodet ovat ohittaneet jo tuettavien lapsuusiän ajat sitten. Päästään kurkistamaan Lapsiystävällisen tilan esiin nostattamiin ajatuksiin. Käväisemme myös Nepalissa yhdessä vapaaehtoistyötä järjestöllemme tekevän Sirpan matkassa.

Tilaa lehti ja ole mukana lapsuudenturvaamistalkoissa.

Tilaa lehti

Pelastakaa Lapset-lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Lehdessä kerrotaan lastensuojelun maailmasta sellaisenaan kuin se on, sellaisenaan kuin sen ei pitäisi olla ja sellaisena kuin sen tulisi olla. Liity 10 000 lehtitilaajan joukkoon!

Tilaa lehti

Vastaa lukijakyselyyn

Arvomme 2/2017 lehden lukijakyselyyn vastanneiden kesken järjestömme logolla olevan t-paidan.

Viime lehden lukijakyselylahja meni Kotkaan Irene Kaitaiselle.

Vastaa kyselyyn