Pelastakaa Lapset -verkkolehti

Huonoa käytöstä vai häiriö käyttäytymisessä?

Lapsen epäsopiva käytös ja ennalta arvaamattomat vahvat reaktiot hämmentävät läsnäolijoita samalla, kun poikkeava käytös vahvistaa lapsen omaa kokemusta hänen kielteisestä erilaisuudestaan. Tämä kokemus tulee haavoittamaan lapsen omanarvontuntoa.

Sisäsivulla kaavio, josta selviää, kuinka vanhempien saama tuki ja ammattiapu yhdessä vaikuttavat.

Teksti Raili Mykkänen
Kuvitus Maryam Mohamadi Haji

Lue juttu

Lyhyt matka kuolemaan, pitkä matka Suomeen

Mostafa asuu Suomessa Pelastakaa Lasten ryhmäkodissa ja hänellä on vuoden mittainen oleskelulupa. Hän kirjoitti itse oman tarinansa.

Lue Mostafan tarina

Kallis kouluttamattomuus

Pelkkä peruskoulun suorittaminen riittää harvan kohdalla elämänmittaisen työllistymisen takeeksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Suomen itsenäisyyden juhlarahaston (Sitran) tekemän seurantatutkimuksen perusteella, juuri kouluttautumisen vähyydestä koituu taloudellisia haasteita nuorelle itselleen mutta myös yhteiskunnalle.

Lue alisää

Vanhemmaksi kasvaminen on menetettyjen vuosien hyväksymistä

Lauran tytär huostaanotettiin vain muutaman kuukauden iässä, kun huumausaineet veivät jälleen äitiä. Ensin Laura kuvitteli, että raitistuminen sinänsä tekisi hänestä arjenkestävän vanhemman. Vasta raitistuttuaan hän käsitti, että hänen on ensin osattava olla hyvä ja huolehtiva itseään kohtaan, ennen kuin voisi olla kykenevä ottamaan täyden vastuun toisen ihmisen kasvusta ja kehityksestä. Tytär asuu edelleen sijaisperheessä mutta äiti-tytär-suhde toimii ja voi hyvin.

Lue Lauran tarina

Tue oikeutta kuulua porukkaan

Erityisen tärkeää on ymmärtää, että lapsiin kohdistuvat rasistiset puheet ja teot vaurioittavat hänelle kuuluvaa perusoikeutta tuntea olevansa turvassa. Lasten ja nuorten kokema rasismi on lähinnä uuvuttavaa ja toistuvaa muistutusta siitä, että ei kuulu samaan porukkaan, eikä jaetun ilon piiriin muiden ikäistensä kanssa.

Teksti Heli Markkula ja Satu Kanninen

Lue lisää

Uusin video: Aivan erityinen matka

Matka adoptiolapsen synnyinmaahan on monella tapaa aivan erityinen, vaikka se on toki myös tavallinen yhteinen ulkomaanreissu.

Tiesitkö, että järjestömme antaa suunnitteluapua kauttamme adoptoitujen lasten synnyinmaahan kohdistuviin matkoihin. Siitä mitä juurille paluun osalta olisi hyvä huomioida jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Toimi taidolla

Kokoamme tänne lasten ja vanhempien kanssa työskentelyssä esiin nousevia, arjen ja ihmissuhteiden toimivuuteen liittyviä vinkkejä, ideoita, neuvoja ja ajatuksia.

Tutustu tarjontaan

Nettilehden videot

Kaikki tekemämme videot ovat vapaasti käytettävissäsi koulutus- ja opetustilanteissa, sekä erilaisissa tapahtumissa. Videot käsittelevät lasten osallisuutta, sosiaalityön arkea, tunteiden käsittelyä, mielenterveyttä ja köyhyyden vaikutuksia.

KAIKKI VIDEOT

Itsetuntemus

Erilaisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat lähteneet tutkimaan itseään, ja saamaan toivotun muutoksen ihmissuhteisiinsa, sekä sitä kautta koko elämälleen. Lue tositarinoita itsetuntemusmatkailusta.

Lue tarinoita

Todellisuus nuottiviivastolla

Yllättäen lastensuojelun maailma löytyy monen suomalaisen muusikon biisin sanoituksesta. Kuuntele nyt tutut biisit uusin korvin ja lue mitä artistit itse kertovat sanoitustensa taustoista.

Biisien taustatarinat

Suosituimmat jutut

Näistä jutuista lukijamme ovat pitäneet erityisen paljon, ja äänestäneet ne kulloisenkin lehden parhaaksi jutuksi.

Lue juttuja

Seuraava lehti

Seuraava Pelastakaa Lapset -lehti 4/2018 ilmestyy marraskuussa 2018. Aiheina mm. FINADO – adoptiotutkimus, yritysten lapsivastuu, syrjäytymisen ehkäiseminen sekä Tuusulan paikallisyhdistyksen esittely.

Tilaa lehti ja ole mukana lapsuudenturvaamistalkoissa! Saat lehden myös jäsenetuna, jos liityt paikallisyhdistyksemme jäseneksi.

Vastaa lukijakyselyyn täällä.

Tilaa lehti

Pelastakaa Lapset-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdessä kerrotaan lastensuojelun maailmasta sellaisenaan kuin se on, sellaisenaan kuin sen ei pitäisi olla ja sellaisena kuin sen tulisi olla. Liity tuhansien lehtitilaajien joukkoon!

Tilaa lehti