Pelastakaa Lapset -verkkolehti

Mukana ykkösketjussa

Mitä Jukka Kurttila ajattelee #ykkösketjuun-kampanjasta, kun juuri puuvillan viljelyyn liittyy maailmanlaajuisesti paljon ihmisoikeusloukkauksia, epäoikeudenmukaisuutta ja inhimillistä kärsimystä.

Jukka Kurttila on Finlaysonin luova johtaja ja Pelastakaa Lasten liittohallituksen jäsen.

Lue haastattelu

Tämän takia Pelastakaa Lapset tukee #ykkösketjuun-kampanjaa

#ykkösketjuun-kampanja haluaa Suomeen ihmisoikeuksia koskevan yritysvastuulain. Laki velvoittaa yritykset välttämään ja vähentämään toimintansa kielteisiä ihmisoikeusvaikutuksia.

Toistaiseksi lapsen oikeuksien kunnioittaminen on jätetty pelkästään yritysten vapaaehtoisen omantunnon varaan, siitä huolimatta, että maailmassa on edelleen 152 miljoonaa lapsityöläistä!

Lue juttu

Huolenpitoa köyhyyden keskellä

Anniina Haaranen teki neljän kuukauden harjoittelujakson Suomen Pelastakaa Lasten Burkina Fason maatoimistossa. Hän näki omin silmin, kuinka järjestömme toimintamallit vaikuttavat suotuisasti lasten ja heidän vanhempiensa elämään.

Lue juttu

Sijoitus koskee kaikkia uudessa perheyhteisössä

Jokainen kaupunki valitsee itsenäisesti, millaisen tuen he sijoitettavan lapsen matkaan ostavat.

Sijoitus koskee kaikkia uudessa perheyhteisössä

THL julkisti tutkimuksen lapsiperheköyhyydestä

Lasten ja lapsiperheiden köyhyys on alkanut jälleen yleistyä muutaman vuoden vähenemisen jälkeen. Köyhyyden kasvu on viime vuosina ollut jyrkintä kahden huoltajan pikkulapsiperheissä.

Teksti THL
Piirros Raili Mykkänen

Lue lisää

Vanhemmaksi kasvaminen on menetettyjen vuosien hyväksymistä

Lauran tytär huostaanotettiin vain muutaman kuukauden iässä, kun huumausaineet veivät jälleen äitiä. Ensin Laura kuvitteli, että raitistuminen sinänsä tekisi hänestä arjenkestävän vanhemman. Vasta raitistuttuaan hän käsitti, että hänen on ensin osattava olla hyvä ja huolehtiva itseään kohtaan, ennen kuin voisi olla kykenevä ottamaan täyden vastuun toisen ihmisen kasvusta ja kehityksestä. Tytär asuu edelleen sijaisperheessä mutta äiti-tytär-suhde toimii ja voi hyvin.

Lue Lauran tarina

Tue oikeutta kuulua porukkaan

Erityisen tärkeää on ymmärtää, että lapsiin kohdistuvat rasistiset puheet ja teot vaurioittavat hänelle kuuluvaa perusoikeutta tuntea olevansa turvassa. Lasten ja nuorten kokema rasismi on lähinnä uuvuttavaa ja toistuvaa muistutusta siitä, että ei kuulu samaan porukkaan, eikä jaetun ilon piiriin muiden ikäistensä kanssa.

Teksti Heli Markkula ja Satu Kanninen

Lue lisää

Uusin video: Aivan erityinen matka

Matka adoptiolapsen synnyinmaahan on monella tapaa aivan erityinen, vaikka se on toki myös tavallinen yhteinen ulkomaanreissu.

Tiesitkö, että järjestömme antaa suunnitteluapua kauttamme adoptoitujen lasten synnyinmaahan kohdistuviin matkoihin. Siitä mitä juurille paluun osalta olisi hyvä huomioida jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Toimi taidolla

Kokoamme tänne lasten ja vanhempien kanssa työskentelyssä esiin nousevia, arjen ja ihmissuhteiden toimivuuteen liittyviä vinkkejä, ideoita, neuvoja ja ajatuksia.

Tutustu tarjontaan

Nettilehden videot

Kaikki tekemämme videot ovat vapaasti käytettävissäsi koulutus- ja opetustilanteissa, sekä erilaisissa tapahtumissa. Videot käsittelevät lasten osallisuutta, sosiaalityön arkea, tunteiden käsittelyä, mielenterveyttä ja köyhyyden vaikutuksia.

KAIKKI VIDEOT

Itsetuntemus

Erilaisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat lähteneet tutkimaan itseään, ja saamaan toivotun muutoksen ihmissuhteisiinsa, sekä sitä kautta koko elämälleen. Lue tositarinoita itsetuntemusmatkailusta.

Lue tarinoita

Todellisuus nuottiviivastolla

Yllättäen lastensuojelun maailma löytyy monen suomalaisen muusikon biisin sanoituksesta. Kuuntele nyt tutut biisit uusin korvin ja lue mitä artistit itse kertovat sanoitustensa taustoista.

Biisien taustatarinat

Osallistu arvontaan ja voita reppu!

Kerro mitä pidit tästä lehdestä?

Kuvan punainen reppu arvotaan kaikkien vastanneiden kesken 29.3.2019.

Vastaa kyselyyn

Suosituimmat jutut

Näistä jutuista lukijamme ovat pitäneet erityisen paljon, ja äänestäneet ne kulloisenkin lehden parhaaksi jutuksi.

Lue juttuja

Seuraava lehti

Pelastakaa Lapset -lehti on liitetty kansainvälisten graafisten ohjeistusten myötä saman ilmeiseksi muiden maiden Pelastakaa Lapset -järjestöjen julkaisujen kanssa.

Tämän vuoden ensimmäinen lehti ilmestyy 20.2.2019.

Vierailemme muun muassa Turun seudulla sijaisperheen luona, tutkimme lapsiperheköyhyyttä, kerromme, kuinka kranaatiniskussa haavoittuneen Razan kävi ja miten ilmapiiri vaikuttaa lapsen itsetuntoon.

Tilaa lehti ja ole mukana lapsuudenturvaamistalkoissa! Saat lehden myös jäsenetuna, jos liityt paikallisyhdistyksemme jäseneksi.

Vastaa lukijakyselyyn täällä.