Pelastakaa Lapset -verkkolehti

Sote tulee - kuinka käy huokeiden, toimivien tukitoimien?

THL tutki kahdeksalla paikkakunnalla yhdessä kuntien sosiaalityöntekijöiden ja lastensuojelun johtajien kanssa, keitä lapsia ja millaisessa tilanteessa vuosina 2014 – 2015 sijoitettiin kodin ulkopuolelle.

Lue lisää

Toimi taidolla

Kokoamme tänne lasten ja vanhempien kanssa työskentelyssä esiin nousevia, arjen ja ihmissuhteiden toimivuuteen liittyviä vinkkejä, ideoita, neuvoja ja ajatuksia.

Tutustu tarjontaan

Uusin video: Aivan erityinen matka

Matka adoptiolapsen synnyinmaahan on monella tapaa aivan erityinen, vaikka se on toki myös tavallinen yhteinen ulkomaanreissu.

Tiesitkö, että järjestömme antaa suunnitteluapua kauttamme adoptoitujen lasten synnyinmaahan kohdistuviin matkoihin. Siitä mitä juurille paluun osalta olisi hyvä huomioida jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Nettilehden videot

Kaikki tekemämme videot ovat vapaasti käytettävissäsi koulutus- ja opetustilanteissa, sekä erilaisissa tapahtumissa. Videot käsittelevät lasten osallisuutta, sosiaalityön arkea, tunteiden käsittelyä, mielenterveyttä ja köyhyyden vaikutuksia.

KAIKKI VIDEOT

Itsetuntemus

Erilaisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat lähteneet tutkimaan itseään, ja saamaan toivotun muutoksen ihmissuhteisiinsa, sekä sitä kautta koko elämälleen. Lue tositarinoita itsetuntemusmatkailusta.

Lue tarinoita

Tehdään yhdessä

Keräämme tänne 2017 aikana ideoita yhdessä touhuamisesta lasten kanssa ja lasten hyväksi.

Siirry sivulle

Todellisuus nuottiviivastolla

Yllättäen lastensuojelun maailma löytyy monen suomalaisen muusikon biisin sanoituksesta. Kuuntele nyt tutut biisit uusin korvin ja lue mitä artistit itse kertovat sanoitustensa taustoista.

Biisien taustatarinat

Suosituimmat jutut

Näistä jutuista lukijamme ovat pitäneet erityisen paljon, ja äänestäneet ne kulloisenkin lehden parhaaksi jutuksi.

Lue juttuja

Seuraava lehti

Seuraava Pelastakaa Lapset -lehti ilmestyy 28.4.2017

Huhtikuun lehdessä kerromme, mitä perheessä pysyvästi asuvat lapset ajattelevat heillä lyhytaikaisessa sijoituksessa eläneiden lasten vaikutuksesta lapsuuteensa.  Lehdestä selviää, miksi Hilu päätti tehdä merkkipäivälahjoituksen.

Saat myös selville, mitkä yhteiskunnalliset muutokset vaikuttivat järjestöjen nykyasemaan. Piipahdamme vielä Sambiassa tutustumassa sikäläisten lasten tilanteeseen.

Tilaa lehti ja ole mukana lapsuudenturvaamistalkoissa.

Tilaa lehti

Pelastakaa Lapset-lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Lehdessä kerrotaan lastensuojelun maailmasta sellaisenaan kuin se on, sellaisenaan kuin sen ei pitäisi olla ja sellaisena kuin sen tulisi olla. Liity 10 000 lehtitilaajan joukkoon!

Tilaa lehti

Vastaa lukijakyselyyn

Arvomme 1/2017 lehden lukijakyselyyn vastanneiden kesken kaksi hihavaloa. Lahjan arvo 12 €.

Viime lehden lukijakyselyn arvonnassa sateenvarjot saivat Sinikka Marjanen (Turku) ja Jorma Aho (Oulu).

Vastaa kyselyyn