Pelastakaa Lapset -verkkolehti

Lastenkodin kasvatti

Anssi on kasvanut järjestömme lastenkodissa. Se, ettei äidistä ollut hänestä huolehtimaan, on vaikuttanut eniten hänen itseluottamukseensa. Toisaalta, rohkeutta on löytynyt, myös uskoa itseä varten olevaan hyvään ja toimivaan elämään.

Teksti Anssi
Kuva Kuvatoimisto Rodeo

Lue Anssin tarina täältä

Elokuva Kaiken se kestää ensi-iltaan 8.9.2017

Pelastakaa Lapset ylilääkäri, lasten ja nuorten psykiatri Kirsi Kettunen kommentoi elokuvan nähtyään: ”Onneksi lapsemme eivät lannistu. Ilman uutta sukupolvea, sen luovuutta, iloa ja kykyjä, olemme kaikki todella onnettomia”

Lue arvio elokuvasta

Polkupyörien ystävät

Kati oli Edvinin tukihenkilö silloin, kun Edvin näki ensimmäisen kerran BMX pyöräilytreenit. Kati piti pyöräilystä niin kuin Edvinkin, ja siksi he Kupittaan urheilupuistossa olivat.

Teksti ja kuva Raili Mykkänen

Lue Katin ja Edvinin tarina

Toimi taidolla

Kokoamme tänne lasten ja vanhempien kanssa työskentelyssä esiin nousevia, arjen ja ihmissuhteiden toimivuuteen liittyviä vinkkejä, ideoita, neuvoja ja ajatuksia.

Tutustu tarjontaan

Uusin video: Aivan erityinen matka

Matka adoptiolapsen synnyinmaahan on monella tapaa aivan erityinen, vaikka se on toki myös tavallinen yhteinen ulkomaanreissu.

Tiesitkö, että järjestömme antaa suunnitteluapua kauttamme adoptoitujen lasten synnyinmaahan kohdistuviin matkoihin. Siitä mitä juurille paluun osalta olisi hyvä huomioida jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Nettilehden videot

Kaikki tekemämme videot ovat vapaasti käytettävissäsi koulutus- ja opetustilanteissa, sekä erilaisissa tapahtumissa. Videot käsittelevät lasten osallisuutta, sosiaalityön arkea, tunteiden käsittelyä, mielenterveyttä ja köyhyyden vaikutuksia.

KAIKKI VIDEOT

Mä en pelkää sua enää

Räppäri Dilemman uusi musavideo Mä en pelkää sua enää  on julkaistu. Kappaleessa hän kertoo, miltä tuntuu joutua vanhemman alistamaksi ja miksi pelkääminen loppuu.

Katso video YouTubesta

Itsetuntemus

Erilaisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat lähteneet tutkimaan itseään, ja saamaan toivotun muutoksen ihmissuhteisiinsa, sekä sitä kautta koko elämälleen. Lue tositarinoita itsetuntemusmatkailusta.

Lue tarinoita

Tehdään yhdessä

Teemme työtä lukion ja ammattikoulun oppimateriaalien saamiseksi maksuttomiksi.

Myös sinä voit puhua ja toimia asian puolesta. Katso miten.

Seuraa työmme kehittymistä täältä

Todellisuus nuottiviivastolla

Yllättäen lastensuojelun maailma löytyy monen suomalaisen muusikon biisin sanoituksesta. Kuuntele nyt tutut biisit uusin korvin ja lue mitä artistit itse kertovat sanoitustensa taustoista.

Biisien taustatarinat

Suosituimmat jutut

Näistä jutuista lukijamme ovat pitäneet erityisen paljon, ja äänestäneet ne kulloisenkin lehden parhaaksi jutuksi.

Lue juttuja

Seuraava lehti

Seuraava Pelastakaa Lapset -lehti 5/2017 ilmestyy 1.12.2017. Lehdessä aiheina mm. adoptiolapsen puheenkehitys, Länsi-Afrikan yhteisöllisyys ja paikallisyhdistyksistämme esittelyssä Kirkkonummi.

Tilaa lehti ja ole mukana lapsuudenturvaamistalkoissa! Saat lehden myös jäsenetuna, jos liityt paikallisyhdistyksemme jäseneksi.

Tilaa lehti

Pelastakaa Lapset-lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Lehdessä kerrotaan lastensuojelun maailmasta sellaisenaan kuin se on, sellaisenaan kuin sen ei pitäisi olla ja sellaisena kuin sen tulisi olla. Liity 10 000 lehtitilaajan joukkoon!

Tilaa lehti

Vastaa lukijakyselyyn

Vastaa lukijakyselyyn ja osallistu arvontaan!

Vastanneiden kesken arvotaan Pelastakaa Lasten reppu (arvo 26€).

Viime lehden lukijakyselyn kiitoslahja lähti Soile Seppäselle Ouluun.

Vastaa kyselyyn