Pelastakaa Lapset -verkkolehti

Lastenkodin kasvatti

Anssi on kasvanut järjestömme lastenkodissa. Se, ettei äidistä ollut hänestä huolehtimaan, on vaikuttanut eniten hänen itseluottamukseensa. Toisaalta, rohkeutta on löytynyt, myös uskoa itseä varten olevaan hyvään ja toimivaan elämään.

Teksti Anssi
Kuva Kuvatoimisto Rodeo

Lue Anssin tarina täältä

Kallis kouluttamattomuus

Pelkkä peruskoulun suorittaminen riittää harvan kohdalla elämänmittaisen työllistymisen takeeksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Suomen itsenäisyyden juhlarahaston (Sitran) tekemän seurantatutkimuksen perusteella, juuri kouluttautumisen vähyydestä koituu taloudellisia haasteita nuorelle itselleen mutta myös yhteiskunnalle.

Lue alisää

Lasta on suojeltava kaikelta väkivallalta, välinpitämättömältä kohtelulta ja hyväksikäytöltä

Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö on maailmanlaajuinen ongelma, jolta useimmat haluavat kuitenkin ummistaa silmänsä. Emme haluaisi kuulla lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Onkin varsin yleistä, että aihetta vältetään, mikä ei ole lapsen kannalta suinkaan hyvä asia, kirjoittaa Pelastakaa Lasten Lapset ja digitaalinen media yksikön Nettivihje-palvelussa työskentelevä asiantuntija, psykoterapeutti Nina Vaaranen-Valkonen.

Lue lisää

Tue oikeutta kuulua porukkaan

Erityisen tärkeää on ymmärtää, että lapsiin kohdistuvat rasistiset puheet ja teot vaurioittavat hänelle kuuluvaa perusoikeutta tuntea olevansa turvassa. Lasten ja nuorten kokema rasismi on lähinnä uuvuttavaa ja toistuvaa muistutusta siitä, että ei kuulu samaan porukkaan, eikä jaetun ilon piiriin muiden ikäistensä kanssa.

Teksti Heli Markkuja ja Satu Kanninen

Lue lisää

Uusin video: Aivan erityinen matka

Matka adoptiolapsen synnyinmaahan on monella tapaa aivan erityinen, vaikka se on toki myös tavallinen yhteinen ulkomaanreissu.

Tiesitkö, että järjestömme antaa suunnitteluapua kauttamme adoptoitujen lasten synnyinmaahan kohdistuviin matkoihin. Siitä mitä juurille paluun osalta olisi hyvä huomioida jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Toimi taidolla

Kokoamme tänne lasten ja vanhempien kanssa työskentelyssä esiin nousevia, arjen ja ihmissuhteiden toimivuuteen liittyviä vinkkejä, ideoita, neuvoja ja ajatuksia.

Tutustu tarjontaan

Nettilehden videot

Kaikki tekemämme videot ovat vapaasti käytettävissäsi koulutus- ja opetustilanteissa, sekä erilaisissa tapahtumissa. Videot käsittelevät lasten osallisuutta, sosiaalityön arkea, tunteiden käsittelyä, mielenterveyttä ja köyhyyden vaikutuksia.

KAIKKI VIDEOT

Mä en pelkää sua enää

Räppäri Dilemman uusi musavideo Mä en pelkää sua enää  on julkaistu. Kappaleessa hän kertoo, miltä tuntuu joutua vanhemman alistamaksi ja miksi pelkääminen loppuu.

Katso video YouTubesta

Itsetuntemus

Erilaisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat lähteneet tutkimaan itseään, ja saamaan toivotun muutoksen ihmissuhteisiinsa, sekä sitä kautta koko elämälleen. Lue tositarinoita itsetuntemusmatkailusta.

Lue tarinoita

Todellisuus nuottiviivastolla

Yllättäen lastensuojelun maailma löytyy monen suomalaisen muusikon biisin sanoituksesta. Kuuntele nyt tutut biisit uusin korvin ja lue mitä artistit itse kertovat sanoitustensa taustoista.

Biisien taustatarinat

Suosituimmat jutut

Näistä jutuista lukijamme ovat pitäneet erityisen paljon, ja äänestäneet ne kulloisenkin lehden parhaaksi jutuksi.

Lue juttuja

Seuraava lehti

Seuraava Pelastakaa Lapset -lehti 2/2018 ilmestyy 28.5.2018.

Tilaa lehti ja ole mukana lapsuudenturvaamistalkoissa! Saat lehden myös jäsenetuna, jos liityt paikallisyhdistyksemme jäseneksi.

Tilaa lehti

Pelastakaa Lapset-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdessä kerrotaan lastensuojelun maailmasta sellaisenaan kuin se on, sellaisenaan kuin sen ei pitäisi olla ja sellaisena kuin sen tulisi olla. Liity tuhansien lehtitilaajien joukkoon!

Tilaa lehti