”Jokaisessa lapsessa on tulevaisuus”

"Jokaisessa lapsessa on tulevaisuus"

Vau, mikä kuva! Muikeasti hymyilevä rivi suomalaisen tähtitaivaan säkenöivimpiä tyyppejä! Tätä kuvaa katsoessa alkaa itseäkin vastustamattomasti hymyilyttää.

Mutta miksi? Miksi nyrkkeilevä (ja tanssiva!) komistus Edis Tatli, itse supernainen Aira Samulin, valovoimainen tubestara Miisa, hysteerisen hauska Krisse Salminen, nuoret eturivin muusikot Mikael Gabriel ja Ellinoora, ah-niin-syvällinen Esko Valtaoja, sekä koko maailman hauskin säämies Pekka Pouta ovat tulleet yhdelle koolle? Mitkä bailut nämä on?

Ilmeistä ei ehkä heti voisi uskoa, mutta kyseessä on jäätävän vakava asia. Tämä tähtirivi on lähtenyt yhtenä rintamana taistelemaan hyvän lapsuuden puolesta. Suomessa nimittäin yli 100 000 lasta elää köyhissä perheissä. Nämä lapset kärsivät köyhyydestä muun muassa siten, että he eivät voi opiskella ja harrastaa kuten ikätoverinsa. Köyhyys myös altistaa kiusaamiselle, ja köyhien perheiden lapset syrjäytyvät muita todennäköisemmin.

Eräs lapsi kertoi tuntevansa syyllisyyttä siitä, että hän ylipäätään on olemassa. Hän suri sitä, että hän on huoltajilleen kuluerä. ”Lukio jäi kesken, sillä kirjat maksavat liikaa”, kuvaili tilannettaan eräs nuori.

Mutta EI – asian ei tarvitse olla näin, eikä peliä ole vielä menetetty.

Leuka pystyyn, jokainen on arvokas! Unelmien tähtikuviomme takaa, että suomalaiset lapset saavat arvoisensa joululahjan. He, suomalaisten rakastetut suosikit ja tuntojen tulkit, vetoavat nyt juuri Sinuun: Astu mukaan meidän riviin! Anna lahjaksi tulevaisuus – osallistu joulukeräykseen!

Näin tähdet kertoivat kampanjasta omin sanoin:

ELLINOORA: ”Ihminen laittaa 10 euroa helposti ja ajattelematta johonkin turhaan. Tässä on mielestäni hyvä sauma ajatella ja tukea. Pienillä teoilla on suuri merkitys.

Identiteetti kehittyy nuorena. Kaikki mielekäs tekeminen vaikuttaa positiivisesti mieleen ja minäkuvaan. Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus löytää oma juttu. Eikä voi tietää, tuleeko harrastuksesta ammatti tai asia, jonka parista löytää aina iloa ja jonka äärelle voi myöhemminkin elämässä palata.”

PEKKA POUTA: ”Haluan olla mukana Pelastakaa Lasten joulukeräyksessä oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon vuoksi. Ja tietysti, koska osallistumisesta tulee hyvä mieli.

Tässä iässä jo tietää, ettei elämässä nallekarkit mene tasan, mutta lapsille pitäisi pystyä tarjoamaan mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet elämään. Erittäin epämiellyttävinä olen pitänyt uutisia, joiden mukaan köyhyys ja työttömyys periytyy.”

MIISA: ”Anna lahjaksi tulevaisuus -teema kosketti minua todella paljon, jonka takia halusin lähteä joulukeräykseen mukaan tärkeän asian puolesta. Kymmenellä eurolla saa hankittua vaikka minkälaisen turhakkeen itselleen, mutta mitä jos sen käyttäisikin epäitsekkäästi jonkun toisen ihmisen hyväksi. Tämä ajatus kolahti minuun!

Toivon, että joskus eläisimme maailmassa, jossa kaikki saisivat tavoitella unelmiaan ja toteuttaa itseään lähtökohdistaan riippumatta.”

AUTA KÖYHIÄ LAPSIA SUOMESSA

Osallistu joulukeräykseen