Lauran unelma toteutui

Lauran äidistä tuli yksinhuoltaja ja työtön, kun Laura oli seitsemänvuotias. Perheen arkeen kuuluivat leipäjonot ja ruoka-apu. Toden teolla köyhyys iski peruskoulun päättyessä – millä rahalla Laura saisi oppikirjat ja mahdollisuuden käydä lukiota, ja saavuttaa lapsuuden unelmansa juristin ammatista? Lauran äidillä ei sellaisia rahoja ollut, mutta onneksi perheen naapuri kertoi mahdollisuudesta hakea tukea lukiokirjoihin Pelastakaa Lapset ry:ltä. Laura sai kaikki lukiokirjansa Pelastakaa Lapsilta, ja hän valmistui sukunsa ensimmäisenä lukiosta huippuarvosanoin. Ahkeran pääsykokeisiin valmistautumisen seurauksena Laura pääsi opiskelemaan Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen, ja tavoittelee nyt oikeustieteen maisterin tutkintoa.

Lauran kaltaiset, vähävaraisen perheen nuoret tarvitsevat tukeasi. Taloudellisen tuen avulla Lauran elämä sai täysin uuden suunnan.

Tule mukaan auttamaan kotimaan vähävaraisten perheiden lapsia saavuttamaan unelmansa!

 

 Shagufta pelastui lapsityöltä

Kuvan yhdeksänvuotias Shagufta asuu slummissa Intian pääkaupunki Delhisshaguftan_tarina_800x570pxsä. Vielä kaksi vuotta sitten hän oli pieni lapsityöläinen kenkäpajassa. Näytti siltä, ettei hän koskaan pääse kouluun. Shaguftan elämä muuttui täysin, kun hän pääsi aloittamaan koulun Pelastakaa Lasten avulla. Nyt hän on ahkera neljäsluokkalainen, joka haaveilee tanssijan ammatista.

Äärimmäisessä köyhyydessä elävillä perheillä on pulaa kaikesta, joten vanhemmat joutuvat lähettämään lapsensa töihin ruuan hankkimiseksi. Miljoonat lapset maailmalla joutuvat tekemään työtä epäinhimillisissä oloissa, kaukana kotoa ja vailla mahdollisuutta käydä koulua.

Tule mukaan pelastamaan lapsia työltä, joka on vaaraksi heidän terveydelleen ja estää heitä käymästä koulua. Yhdessä me autamme perheitä ulos äärimmäisestä köyhyydestä ja tuemme lasten koulunkäyntiä.

Khadra joutui pakkoavioliittoon

Khadra elää Somalimaassa isänsä ja sisartensa kanssa. Aiemmin hän kävi yläkoulkhadra_somalia_800x594pxua, mutta se jäi kesken, kun hänen isänsä sopi 15-vuotiaan Khadran avioliitosta yli 30-vuotiaan miehen kanssa.

Mies pahoinpiteli Khadraa, ja alle vuoden kuluttua tyttö karkasi takaisin kotiin. Hän oli kuudennella kuukaudella raskaana. Synnytys oli vaikea, ja Khadra kärsii yhä kivuista ja uupumuksesta sen vuoksi.

Khadran vanhat luokkatoverit ovat edenneet opinnoissaan ja Khadra tuntee jäävänsä ulkopuolelle. ”Halusin jättää mieheni, koska olin nuori ja tahdoin käydä koulua. Halusin jatkaa koulunkäyntiä, mennä yliopistoon ja ryhtyä lääkäriksi. Nyt en voi mennä kouluun, koska minun on huolehdittava lapsestani”, hän kertoo.

Khadra haaveilee yhä ammattiopinnoista voidakseen ansaita elantonsa. ”On huono idea pakottaa nuoret tytöt naimisiin. Pyydän vanhemmilta, etteivät he tekisi sitä. Tytöillä, jotka synnyttävät nuorina, on paljon terveysongelmia, jotka vaikuttavat heidän elämäänsä.”

Pelastakaa Lapset tekee työtä, jotta tyttöihin kohdistuva väkivalta sekä haitalliset perinteet kuten naisten sukupuolielinten silpominen ja lapsiavioliitot saadaan loppumaan. Suojelemme tyttöjä ja tuemme heidän koulunkäyntiään sekä vaikutamme lasten, vanhempien, yhteisöjen ja päättäjien asenteisiin.

Tule mukaan pelastamaan tyttöjä lapsiavioliitolta ja väkivallalta!