Köyhyys Suomessa – mitä teemme?

Pelastakaa Lapset tekee pitkäjänteistä vaikuttamistyötä  lasten ja nuorten ylisukupolvisen köyhyyden kierteen katkaisemiseksi.

Lapset ja nuoret eivät voi odottaa. He tarvitsevat tukeamme jo tänään. Lahjoittajien tuella Pelastakaa lapset edistää lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia harrastaa.

Tuemme myös nuoria toisen asteen opinnoissa antamalla oppikirjatukea lukio- tai ammattiopintoihin. Nuorten tulevaisuus ei saa jäädä pelkän peruskoulun varaan, vaan kaikilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet valmistua ylioppilaaksi tai ammattiin.

Köyhyyteen puuttuminen edellyttää poliittista tahtoa ja julkisten investointien kohdentamista lasten hyvinvointia välittömästi ja välillisesti edistäviin toimiin kansallisesti ja paikallisesti.

Lapsia ja nuoria koskettavan köyhyyden kierteen katkaisemiseksi vaadimme kuntavaaleissa, että päättäjät varmistavat lapsille ja lapsiperheille

  • lapsivaikutusten arviointiin perustuvia päätöksiä
  • riittävän toimeentulon edellytykset
  • laadukkaat ja kohtuuhintaiset yhdenvertaiset palvelut
  • aidosti yhdenvertainen ja maksuton toisen asteen koulutus

Lue täältä kuntavaaliteemoistamme. Esitteessä tiivistyvät keskeiset lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät järjestömme vaatimukset.

Kysy lisää:

Vaikuttamistyön asiantuntija Tiina-Maria Levamo
puh. 050 570 6360
tiina-maria.levamo@pelastakaalapset.fi

Tule mukaan auttamaan lapsia ja nuoria!