Yhtäkään lasta
ei jätetä

LAHJOITA NYT

Köyhyys ja siihen liittyvät riskit syrjäytyä uhkaavat yli 160 000 lasta Suomessa. Näin ei voi jatkua. Jokaisen lapsen kuuluu saada yhdenvertaiset mahdollisuudet kasvaa, kehittyä ja tuntea olevansa tärkeä osa lähiyhteisöään ja yhteiskuntaamme.

Kansainvälisessä Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanjassa Pelastakaa Lapset vaikuttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten oikeuksien toteutumiseen ja hyvinvointiin kaikkialla maailmassa. Suomessa työskentelemme lasten ja heidän perheidensä köyhyyden ja syrjäytymisen kierteen katkaisemiseksi ja keräämme varoja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi. Vuoden 2017 kampanjamme on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Yhdessä voimme muuttaa maailmaa. Sinun kanssasi autamme lapsia ja nuoria kokemaan itsensä arvokkaiksi ja pääsemään elämässä eteenpäin. Yhtäkään lasta ei jätetä.

Katso kampanjavideo

Auta lapsia

Lahjasi auttaa vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja nuoria sekä kotimaassa että maailmalla. Esimerkiksi 30 euron lahjoituksella lapsi viettää yhden päivän omassa tukiperheessään tai vähävaraisen perheen lapsi saa lukion oppikirjan. Auta tukea kaipaavia lapsia ja lahjoita heti!

Mitä Pelastakaa Lapset tekee?

 • Lapsiköyhyys Suomessa

  ”Koulussa huudellaan, kun en pääse mukaan ja heitellään pikku kolikoilla." Köyhyys syrjäyttää ja voi estää nuoren opinnot. Pelastakaa Lapset auttaa köyhien perheiden nuoria.

  Lue lisää
 • Äärimmäinen köyhyys

  Miljoonat lapset maailmalla joutuvat tekemään työtä epäinhimillisissä oloissa, kaukana kotoa ja vailla mahdollisuutta käydä koulua. Pelastakaa Lapset puolustaa lasten oikeuksia ja auttaa heitä pääsemään kouluun.

  Lue lisää
 • Lapset paossa

  Tänään maailmassa on ennätysmäärä kodeistaan paenneita lapsia. Pelastakaa Lapset auttaa lapsia konflikteista kärsivissä maissa, pakoreittien varrella sekä pakolaisia vastaanottavissa maissa, myös Suomessa.

  Lue lisää
 • Syrjityt tytöt

  Pelastakaa Lapset suojelee tyttöjä ja tukee heidän koulunkäyntiään. Teemme työtä, jotta tyttöihin kohdistuva väkivalta ja lapsiavioliitot saadaan loppumaan.

  Lue lisää

Miten voit auttaa?

 • Tee arkiteko lähikaupassasi

  Osallistu Eväitä Elämälle –pullonpalautusarpajaisiin K- ja Lidl -myymälöissä ympäri Suomen. Arpajaisten tuotoilla tarjotaan esimerkiksi koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia niille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat.

  Anna hyvän kiertää
 • Vaikuta

  Puhu aktiivisesti lasten ja lapsiperheiden puolesta ja vaadi paikallisia muutoksia päättäjiltä kevään kuntavaaleissa.

  Vaikuta
 • Jaa tietoa lapsen oikeuksista

  Välitä kampanjamme viestejä ja vaatimuksia omien kanaviesi kautta. Seuraa, miten muutamme lapsia syrjiviä rakenteita.

  Twitteriin
 • Liity jäseneksi

  Jäsenenä olet osa maailmanlaajuista Pelastakaa Lapset -järjestöä ja tuet oman yhdistyksesi paikallista toimintaa.

  Tule mukaan
 • Osallistu keräykseen

  Tekstaa LAPSELLE20 numeroon 16499 (20 €)
  Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03365 (20,11 € + pvm)
  Lahjoita keräystilille FI64 1017 3000 2107 27

  Lahjoita netissä
 • Anna aineeton lahja

  Lahjallasi ilahdutat ystävääsi ja pelastat yhden lapsen elämän ja tulevaisuuden.

  Siirry Toivekauppaan