Lapsuus loppuu
liian pian

Auta hädänalaisia lapsia

Köyhyys on vähentynyt maailmanlaajuisesti viime vuosikymmeninä, mutta edelleen yli 400 miljoonaa alle 13-vuotiasta lasta elää äärimmäisessä köyhyydessä, joutuen tekemään työtä epäinhimillisissä oloissa, vailla mahdollisuutta käydä koulua.

Kansainvälisessä Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanjassa Pelastakaa Lapset vaikuttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten oikeuksien toteutumiseen ja hyvinvointiin kaikkialla maailmassa. Suomessa työskentelemme lasten ja heidän perheidensä köyhyyden ja syrjäytymisen kierteen katkaisemiseksi ja keräämme varoja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi.

Köyhyys voi olla kouluttautumisen este myös Suomessa. Yli 100 000 suomalaislasta elää köyhissä perheissä, joissa  varat eivät usein riitä lukion tai ammatillisen koulutuksen kalliisiin oppimateriaaleihin. Jokaisen lapsen kuuluu saada yhdenvertaiset mahdollisuudet kouluttautua, kasvaa, kehittyä ja tuntea olevansa tärkeä osa lähiyhteisöään ja yhteiskuntaamme. 15-vuotias on liian nuori luopumaan unelmistaan ja tulevaisuudestaan! Tutustu Maksuton 2. aste -kampanjaan.

Yhdessä voimme muuttaa maailmaa. Sinun kanssasi autamme lapsia ja nuoria kokemaan itsensä arvokkaiksi ja pääsemään elämässä eteenpäin. Yhtäkään lasta ei jätetä!

Auta lapsia

Lahjasi auttaa vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja nuoria kotimaassa. Esimerkiksi 30 euron lahjoituksella lapsi viettää yhden päivän omassa tukiperheessään tai vähävaraisen perheen lapsi saa lukion oppikirjan. Auta tukea kaipaavia lapsia ja lahjoita heti!

Vetoomus maailman johtajille

 • Kiitos allekirjoittaneille!

  Vetoomus Suomen valtiolle ja maailman johtajille keräsi satoja allekirjoituksia lasten olojen parantamiseksi. Vetoomuksessa pyydettiin johtajia lisäämään ja parantamaan julkisia investointeja lapsiin, koska kaikilla lapsilla on oikeus lapsuuteen. Vetoomus luovutettiin 12.9.2017 Suomen hallituksen edustajille.

Mitä Pelastakaa Lapset tekee?

 • Lapsiköyhyys Suomessa

  ”Koulussa huudellaan, kun en pääse mukaan ja heitellään pikku kolikoilla." Köyhyys syrjäyttää ja voi estää nuoren opinnot. Pelastakaa Lapset auttaa köyhien perheiden nuoria.

  Lue lisää
 • Äärimmäinen köyhyys

  Miljoonat lapset maailmalla joutuvat tekemään työtä epäinhimillisissä oloissa, kaukana kotoa ja vailla mahdollisuutta käydä koulua. Pelastakaa Lapset puolustaa lasten oikeuksia ja auttaa heitä pääsemään kouluun.

  Lue lisää
 • Lapset paossa

  Tänään maailmassa on ennätysmäärä kodeistaan paenneita lapsia. Pelastakaa Lapset auttaa lapsia konflikteista kärsivissä maissa, pakoreittien varrella sekä pakolaisia vastaanottavissa maissa, myös Suomessa.

  Lue lisää
 • Syrjityt tytöt

  Pelastakaa Lapset suojelee tyttöjä ja tukee heidän koulunkäyntiään. Teemme työtä, jotta tyttöihin kohdistuva väkivalta ja lapsiavioliitot saadaan loppumaan.

  Lue lisää

Miten voit auttaa?

 • Tee arkiteko lähikaupassasi

  Osallistu Eväitä Elämälle –pullonpalautusarpajaisiin K- ja Lidl -myymälöissä ympäri Suomen. Arpajaisten tuotoilla tarjotaan esimerkiksi koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia niille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat.

  Anna hyvän kiertää
 • Jaa tietoa lapsen oikeuksista

  Välitä kampanjamme viestejä ja vaatimuksia omien kanaviesi kautta. Seuraa, miten muutamme lapsia syrjiviä rakenteita.

  Twitteriin
 • Liity jäseneksi

  Jäsenenä olet osa maailmanlaajuista Pelastakaa Lapset -järjestöä ja tuet oman yhdistyksesi paikallista toimintaa.

  Tule mukaan
 • Osallistu keräykseen

  Lahjoita keräystilille FI64 1017 3000 2107 27

  Lahjoita netissä
 • Anna aineeton lahja

  Lahjallasi ilahdutat ystävääsi ja pelastat yhden lapsen elämän ja tulevaisuuden.

  Siirry Toivekauppaan