UKK

UKK

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä #DeepFakeChallenge? #DeepFakeChallenge on TikTokissa ja muissa some-kanavissa pyörivä tanssihaaste. Haasteen tarkoituksena on levittää tietoisuutta verkkoturvallisuudesta: kaikki verkossa aidolta näyttävä ei ole totta. Haasteeseen osallistutaan kuvaamalla oma deep fake-tanssi ja jakamalla se somessa hastagilla #DeepFakeChallenge

Mikä TikTok? TikTok on mobiilisovellus, jossa voi julkaista lyhyitä videoita. Valmiit videot kestävät 15 sekuntia.

Kuka Jennifer? Jennifer Käld on suurin suomalainen TikTok-tähti. Hänellä on palvelussa yli 4,4 miljoonaa seuraajaa.

Mikä deep fake? Deep fake video eli syvä valevideo on verkossa leviävä video, jota on vaikea tunnistaa väärennetyksi. Julkisuuden henkilöistä on saatavilla paljon tekoälyn vaatimaa kuvamateriaalia ja sosiaalisen median jakojen kautta myös yhä useammasta yksityishenkilöistä. Julkisen materiaalin avulla kenestä tahansa voidaan luoda deep fake videoita.

Mikä valeuutinen? Valeuutinen on harhautustarkoituksessa tehty teksti tai viesti, joka matkii ulkoisesti journalismia, mutta ei ole sitä.

Mikä grooming? Grooming eli lapsen seksuaalinen houkuttelu tarkoittaa, että joku ottaa lapseen yhteyttä ja yrittää saada tekemään asioita, kuten juttelemaan seksuaalisesti, lähettämään alastonkuvia tai videoita itsestäsi, tekemään jotakin seksuaalista livenä webkameralle tai tapaamaan kasvotusten.

ETUSIVULLE