Yleisimmät kysymykset <br> kuukausilahjoittamisesta

Yleisimmät kysymykset
kuukausilahjoittamisesta

Mitä lahjoituksellani tehdään?

Pelastakaa Lapset auttaa lahjoittajien tuella lapsia Suomessa ja maailmalla. Meillä on 100 vuoden kokemus, jonka avulla ohjaamme apusi luotettavasti perille.

Kotimaan kuukausilahjoittajana ehkäiset lasten ja nuorten syrjäytymistä Suomessa.  Tuemme lahjoitusvaroin mm. vähävaraisten perheiden nuorten lukio- ja ammattikouluopintoja sekä lasten harrastustoimintaa, annamme keskustelutukea lapsille ja nuorille netissä ja tarjoamme lapsille tukiperheitä ja perheille tukihenkilöitä.

Vuonna 2021 apumme tavoitti Suomessa 53 556 lasta ja nuorta.

Lahjoituksesi tavoittaa avun tarvitsijat tehokkaasti: vuonna 2021 rahankeräyskulumme olivat 18,97 %. Rahankeräyskuluilla katetaan rahankeräysten toteuttamisesta, tiedottamisesta ja muusta lahjoittajahankinnasta aiheutuvat suorat kulut. Lue lisää taloudestamme täältä.

Meneekö apu perille?

Avun perille meno varmistetaan monella tavalla. Seuraamme jatkuvasti toimintamme tuloksellisuutta ja varojen käyttöä. Talousraportit tarkistetaan säännöllisesti tilintarkastajamme kanssa. Raportoimme työstämme Suomen ulkoministeriölle ja poliisihallitukselle.

Esimerkkejä mitä lahjoituksilla saadaan aikaan

Kotimaassa:
10€ Lapsi saa iloa liikunnasta ikioman sporttikummin kanssa
30€ Lapsi pääsee viettämään päivän oman tukiperheensä luona
30€ Vähävaraisen perheen nuori saa yhden lukion tai ammatillisen oppilaitoksen oppikirjan
40€ Vähävaraisen perheen lapsi saa harrastuksen kuukaudeksi

Mistä saan tietoa siitä mitä lahjoituksellani tehdään?
Kuukausilahjoittajat saavat meiltä kaksi kertaa vuodessa lahjoittajalehden sekä uutiskirjeitä, joissa kerromme työmme tuloksista. Muistathan myös seurata meitä Facebookissa. Jaamme siellä ajankohtaista tietoa toiminnastamme.

Miten teen muutoksia kuukausilahjoitukseeni?
Kuukausilahjoittajana voit ilmoittaa kaikki lahjoitustasi koskevat muutokset joko puhelimitse 050 439 7259 tai sähköpostitse lahjoittajapalvelu@pelastakaalapset.fi.

Miten toimin kun pankkitilini vaihtuu?
Mikäli sinulla on e-laskusopimus Pelastakaa Lapsille, voit pankkitilisi vaihtuessa itse tehdä uuden pankkisi verkkopankissa e-laskusopimuksen. Tarvitset tätä varten henkilökohtaiset asiakas- ja viitenumerosi, jotka löydät viimeisimmästä e-laskustasi. Suoramaksuasiakkaana voit hoitaa pankinvaihdoksen tilaamalla meiltä uuden toimeksiantolomakkeen. Kirjaa vain lomakkeeseen uudet tilitietosi ja postita lomake meille maksutta vastauskuoressa takaisin.

Miten Pelastakaa Lapset rahoittaa toimintansa?
Pelastakaa lasten tuotot olivat vuonna 2021 noin 43,8 miljoonaa euroa.
Toimintaamme rahoitetaan mm. STEA:n, ministeriöiden ja Euroopan Unionin tuella sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoilla.

Toimintamme on kuitenkin hyvin riippuvaista myös lahjoittajien tuesta, joka koostuu mm. yksityisten ihmisten ja yritysten antamasta tuesta. Lahjoittajat kattavat lähes kolmanneksen rahoituksesta. Suuri osa yksityisihmisten tuesta tulee kuukausilahjoittajiltamme. Säännöllisiä tukijoita tarvitaan, sillä he mahdollistavat toimintamme pitkäjänteisyyden.

Tule kuukausilahjoittajaksi