Hoda selvisi<BR> täpärästi hengissä

Hoda selvisi
täpärästi hengissä

Vielä hetki sitten puolivuotias Hoda* leikki iloisesti sisarustensa kanssa majan lattialla. Mutta nyt ruoka ei pysy sisällä, ja kuume nousee. Ripuli vie kehosta loputkin nesteet. Pieni vauva on nopeasti hengenvaarassa. Perhe on huolesta sairas. He ovat jo menettäneet yhden lapsen.

”Voitte ymmärtää, miltä äidistä tuntuu, kun hänen lapsensa on hyvin sairas”, somalialainen Shukri* kertoo. Hätääntynyt äiti vei Hodan nopeasti Pelastakaa Lasten tukemaan sairaalaan.

Myös kotiin jääneellä isoveljellä oli kova huoli siskostaan. Niinpä 13-vuotias Ahmad* matkasi yksin pitkän matkan sairaalaan kertomatta kenellekään.

Ahmadin onni oli rajaton, kun pikkusisko pelastui. Kuvat: Kate Stanworth / Pelastakaa Lapset

”Olin todella iloinen, kun näin Hodan”, huojentunut Ahmad kertoo.

Sairaalassa Hoda oli saanut nesteitä ja antibiootteja, minkä ansiosta hänen vointinsa oli parantunut. Vaikka isoveli sai pitää siskoaan sylissä vain muutaman minuutin, oli raskas matka Ahmadille silti sen arvoinen.

”Haluan kiittää heitä, jotka paransivat hänet”, onnellinen isoveli sanoo.

Hoda ja muut Itä-Afrikan lapset ovat ilmastonmuutoksen viattomia uhreja.

”Minulla oli aiemmin noin 80 vuohta. Niiden avulla perheeni elämä oli todella hyvää”, Hodan äiti kertoo. ”Mutta kuivuus tuli, ja sateet olivat harvassa. Eläinten kunto heikkeni, ja monet niistä kuolivat.”

Ilmastonmuutos on lisännyt ja pahentanut sään ääri-ilmiöitä Itä-Afrikassa. Ne ovat ajaneet monet perheet epätoivoiseen tilanteeseen.

”Ilman Pelastakaa Lasten apua moni täällä ei selviäisi hengissä”, äiti sanoo.

Lahjoittajan apu pelasti Hodan. Tänään sinä voit pelastaa toisen hädässä olevan lapsen.

*Nimet muutettu yksityisyyden suojelemiseksi.

Auta Itä-Afrikan lapsia