Ankaran kuivuuden takia miljoonia lapsia uhkaa nälänhätä eri puolilla Afrikkaa. Kuivuus on osin seurausta ilmastonmuutoksesta. Seitsemän kahdeksasta viimeisimmästä sadekaudesta Afrikan sarven alueella on ollut huonoja tai epäonnistuneita vuodesta 2015 lähtien. 

Sateen puute on ajanut alueet ruokapulaan. Viljelykset ovat kuivuneet ja karja kuolee janoon. Ruoan hinta nousee ja perheillä ei ole siihen varaa.

Tilanne on erityisen vakava Somaliassa, Etiopiassa ja Keniassa. Pelkästään Somaliassa yli miljoona alle viisivuotiasta lasta on vaarassa kärsiä vakavasta aliravitsemuksesta. Vakava aliravitsemus on lapsille hengenvaarallinen tila.

Aliravitsemus voi pahimmillaan johtaa kuolemaan tai  merkittäviin haittoihin lapsen kasvussa ja  kehityksessä.  Lisäksi lapset ovat alttiita vakaville sairauksille, kuten ripulitaudeille, malarialle ja tuhkarokolle. Kuivuuden seurauksena lapset voivat joutua jättämään kotinsa tai keskeyttämään koulunkäyntinsä. Lapsilla on myös suurempi vaara joutua hyväksikäytön kohteeksi, lapsityöhön tai varhaiseen avioliittoon.

Osallistu keräykseen