Osallistu

Haluatko olla mukana Maksuton2aste-kampanjassa? Mahtavaa! Katso alta vinkit osallistumiseen:

Allekirjoita kansalaisaloite. Allekirjoittaa voit netissä www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2607 tai täyttämällä tulostetun kannatusilmoituksen. Tulosta lomake tästä. Täytetyt lomakkeet toimitetaan osoitteeseen

Pelastakaa Lapset ry / Tiina-Maria Levamo
Koskelantie 38
PL 95
00601 Helsinki

Kerro kampanjasta ja allekirjoituksestasi muille. Käytä somessa aihetunnistetta #maksuton2aste! Voit twiitata esimerkiksi näin:

Seuraa kampanjaa ja jaa materiaaleja. Tykkää Facebook-sivuistamme ja jaa sieltä löytyviä materiaaleja. Tykkäykset, kommentit ja jaot auttavat meitä saamaan entistä parempaa näkyvyttä!

Kerää allekirjoituksia kansalaisaloitteelle. Yksityishenkilöt, yhdistykset ja organisaatiot voivat kerätä allekirjoituksia kansalaisaloitteelle. Tulosta kannatuslomakkeita ja huolehdi, että ne täytetään asianmukaisesti ja tarkasti. Jos kaipaat lisäohjeita tai -vinkkejä, ota yhteyttä kampanjakoordinaattoriin!

Kerro oma tarinasi. Ovatko toisen asteen kustannukset vaikuttaneet sinun elämääsi, opintoihisi tai arkeesi? Kerro oma tarinasi meille! Voit kertoa tarinasi anonyyminä tai omalla nimelläsi.

Haasta yhdistyksesi, työpaikkasi tai puolueesi mukaan. Voisiko esimerkiksi kahvihuoneessanne olla mahdollisuus allekirjoittaa kansalaisaloite? Voisitteko ottaa julkisesti kantaa ja kannustaa someseuraajianne allekirjoittamaan tai tempaista kampanjan pu? Jos haluatte lähteä mukaan kampanjaan, ota yhteyttä.

Vaikuta päättäjiin. Maksuttoman toisen asteen toteutuminen on eduskunnan päätettävissä oleva asia. Siksi on tärkeää, että kansanedustajat tietävät äänestäjien tahdosta muuttaa toinen aste maksuttomaksi. Lähetä viesti kansanedustajalle, jossa kerrot, että asia on sinulle tärkeä! Kansanedustajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@eduskunta.fi.

Onko mielessäsi jokin muu osallistumistapa? Ota yhteyttä, niin löydämme varmasti sinulle tai organisaatiollesi sopivan yhteistyön muodon!

Nelli Sinisaari, kampanjakoordinaattori
+358 50 5750 289
nelli.sinisaari@pelastakaalapset.fi