Lasten tarinat

Lahjoita
Kertalahjoitus
Kuukausilahjoitus
Ripuliin sairastunut lapsi saa riittävästi hoitavaa juomaa, jolla estetään lapsen kuivuminen.
10
Aliravittu lapsi saa 150 annosta runsasenergistä pähkinätahnaa, jolla lapsi saadaan pelastettua ja toipuminen lähtee käyntiin.
33
Ammattitaitoinen hoitaja voi työskennellä kuukauden ajan lasten aliravitsemusklinikalla.
130
Ripuliin sairastunut lapsi saa riittävästi hoitavaa juomaa, jolla estetään lapsen kuivuminen.
10
Lapsi voi syntyä turvallisesti klinikalla.
15
Aliravittu lapsi saa 150 annosta runsasenergistä pähkinätahnaa, jolla lapsi saadaan pelastettua ja toipuminen lähtee käyntiin
33
Lahjoituspäivä joka kuukauden päivä
Yhteystiedot
Kertalahjoitus
-

Paytrail

Maksa Paytrailin kautta turvallisesti joko kortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Täytä yhteystietosi ja saat meiltä sähköpostissa helpot ohjeet, joiden avulla voit ryhtyä kuukausilahjoittajaksi e-laskulla. Kiitos, että välität.

 

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

* Pakollinen kenttä

Kuukausilahjoitus (Lahjoituspäivä joka kuukauden -. päivä)
-

Ruban tarina

Syyrialainen perheenisä Omar kertoo päivästä, joka muutti hänen elämänsä:

”Kävelin töistä kotiin, kun kuulin helikopterin lähestyvän. Katsoin taivaalle selvittääkseni missä äänen lähde on. Näin helikopterin pudottavan tynnyripommin. Räjähdys oli niin voimakas, että maa tärisi jalkojeni alla.”

Omar ja monet muut juoksivat paikalle ja yrittivät löytää eloonjääneitä.  He alkoivat jo luopua toivosta, kun he kuulivat heikon itkun rauniokasan alta.

”Juoksimme ääntä kohti ja siirsimme kiviä ja terästä kysellen toisiltamme: ”Kuulinko harhoja? Kuulitteko tekin vauvan itkua?” Lopulta näin vauvan. Hän näytti vain muutaman päivän ikäiseltä. Kun viimein sain hänet vedettyä murskan seasta, nostin hänet ilmaan ja huusin: ”Hän elää! Hän elää!”

Käärimme hänet kankaaseen ja aloimme kysellä apua, jotta löytäisimme vauvan vanhemmat. Kukaan ei tuntenut vauvaa. Sinä päivänä oli hyvin kylmä, joten vein vauvan kotiini.”

Vauvan vanhempia ei löytynyt. Kuukausien tuloksettoman etsinnän jälkeen Omar ja hänen vaimonsa päättivät kasvattaa lapsen omanaan.

”Me annoimme hänelle nimeksi Ruba*. Vaimoni jatkoi hänen imettämistään. Pian hänestä tuli yksi lapsistamme.”

Ruba, Omar ja koko perhe sai apua biologisten vanhempien etsintään ja sijaisperheeksi ryhtymiseen. Lisäksi he saivat lastenhoidon tarvikkeita, vaatteita, ruokaa, hygieniatarvikkeita ja leluja. Perheeseen tehdään edelleen säännöllisiä seurantakäyntejä, joilla varmistetaan, että Ruba ja koko perhe voi hyvin.

Tällaisia kertomuksia syntyy, kun yhdessä autamme lapsia konfliktien keskellä. Kuule lapsen ääni. Kuule pyyntö sodan raunioista. Ojenna auttava kätesi ja lahjoita.

Monan tarina

Jemen on maailman pahin paikka olla lapsi. Lasten selviytymistä uhkaavat sota, sairaudet ja nälkä.

11-kuukauden ikäinen Mona* syntyi maan sisäisellä pakolaisleirillä Jemenissä.

Kun Mona sairastui kuumeiseen ripulitautiin, hänen äitinsä säikähti hänen tilaansa:

– Kun näin Monan huonossa kunnossa, ajattelin, että hän kuolee.

Mona, 11-kuukautta Kuva:Pelastakaa Lapset

Pelastakaa Lasten terveystyöntekijöiden avulla Mona pääsi sairaalaan hoitoon. Lääkäri kertoi Monan kärsivän aliravitsemuksesta.

Onneksi perhe sai Pelastakaa Lasten terveysasemalta maapähkinätahnaa ja hygieniatarvikkeita Monan hoitoa varten.

Äärimmäisestä hädästä kärsiviä lapsia voidaan auttaa. Jo 33 eurolla voidaan hankkia 150 runsasenergistä pähkinätahnapussia, joilla nälkiintynyt lapsi saadaan pelastettua ja toipuminen lähtee käyntiin.

Pelastakaa Lasten kautta apu menee perille ja tavoittaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia tälläkin hetkellä. Tarvitsemme kuitenkin sinun apuasi. Suuri määrä Jemenin lapsista kärsii akuutista aliravitsemuksesta. He eivät selviydy ilman nopeaa apua.

Sinä voit pelastaa lapsen hengen.

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2017/823. Varat käytetään Pelastakaa Lasten humanitääriseen työhön. *nimet muutettu lasten suojelemiseksi

logo

”Jokainen sota on sota lapsia vastaan” – Eglantyne Jebb, Pelastakaa Lapset -liikkeen perustaja.

Maailmanlaajuinen Pelastakaa Lapset perustettiin 100 vuotta sitten auttamaan sodan seurauksista kärsiviä lapsia. Juhlavuonna käynnistetyn Loppu sodalle lapsia vastaan -kampanjan tavoitteena on varmistaa, että kauhujen keskelle joutuneet lapset saisivat tarvitsemaansa suojelua, oikeutta ja apua. Allekirjoita vetoomus.