Joulukeräyksen lähettiläät yhdessä lasten tukena

Mikä tuo yhteen upean yökyläilijän ja TV-persoonan Maria Veitolan,  karismaattisen laulajan Reino Nordinin, koko kansan huutoseisontaan nostaneen kiekkomiehen Marko ”Mörkö” Anttilan,  valovoimaisen näyttelijän Krista Kososen sekä tuntojen tulkin Samuli Edelmannin?

Näitä Suomen tähtitaivaan säkenöivimpiä julkkiksia yhdistää sekä traaginen ongelma että kyseisen ongelman riemukas ratkaisu. Suomessa on tällä hetkellä yli 120 000 lasta, joiden elämää rajoittaa ja koettelee köyhyys. Moni köyhän perheen lapsi jää ulkopuoliseksi harrastuksista ja esimerkiksi kaverisynttäreistä, koska perheellä ei ole varaa harrastuskuluihin tai lahjapakettiin. Tuloksena on aivan liian usein ulkopuolisuutta, yksinäisyyttä ja kiusaamista.

Osallistu joulukeräykseen

Vielä toivottovammaksi tilanne muuttuu, kun peruskoulun päättänyt hakee elämälleen suuntaa. Lukion oppikirjat ja ylioppilaskirjoituksissa edellytettävä läppäri maksavat tuhansia euroja. Hurjan suuren hintalapun voi laittaa myös ammatillisen koulutuksen kirjojen ja opinnoissa välttämättömien ammattityökalujen ja -materiaalien hankintaan. Mitä jos perheellä ei ole varaa? Eikä tämä ole pelkkä teoreettinen kysymys, tämä on karu todellisuus lukuisten suomalaisten nuorten kohdalla. Koulutie katkeaa varattomuuteen.

Eräs lapsi kertoi, että hänellä on huono-omatunto, kun hän tarvitsee uudet kengät rikkoutuneiden tilalle, sillä hän tietää, että perheen rahat ovat jo valmiiksi lopussa. ”Lukio jäi kesken, sillä kirjat maksavat liikaa”, kuvaili tilannettaan eräs nuori.

Mutta entäs se ratkaisu? 

Maria, Reino, Marko, Krista ja Samuli tietävät sen. He tietävät, että Pelastakaa Lapset kustantaa tälläkin hetkellä köyhien lasten harrastuskuluja ympäri maata. Samoin Pelastakaa Lapset huolehtii siitä, että toisen asteen opiskelu ei jää varallisuudesta kiinni.

Voitko kuvitella sitä silmien loistetta, kun kaikista mahdollisuuksista toistuvasti poissuljettu lapsi pääsee kerrankin mukaan harrastamaan? Tai sitä palavaa motivaatiota, jolla nuori, joka vihdoinkin saa mahdollisuuden, käy opiskelemaan kohti unelmiensa uraa?

Tai itse asiassa ei tarvitse edes kuvitella. Voit lukea Johannan tarinan, ja tiedät täsmälleen, mistä on kyse.

Jos tirautit kyyneleen, niin nyt saat kuivata sen. Kun yhdessä huolehdimme toisistamme, ei ole mitään hätää. On iloisen auttamisen aika. Antakoon tämä joulu jokaiselle uuden mahdollisuuden.

Tule mukaan upean tähtiviisikkomme matkalle sytyttämään uusia hymyjä lannistuneille kasvoille.

Osallistu joulukeräykseen

Näin tähdet kertovat:

Krista Kosonen: ”En tiedä mitään tärkeämpää maailmassa kuin lapset. Se on minusta itsestään selvää, että lapsia pitää tukea kaikin tavoin. En tiedä, mikä olisi tärkeämpää, ja mihin muuhun meidän pitäisi se raha laittaa, kuin lapsiin. Harrastaminen tai opiskelu ei saisi jäädä siitä kiinni, että ei ole varaa. Sydän särkyy, kun ajattelen oman maan köyhissä oloissa eläviä lapsia.” Lue Kristan koko haastattelu.

Samuli Edelmann: ”Haluan olla mukana, jotta lapset saisivat harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia. On epäreilua ja surullista, ettei kaikilla lapsilla ole samanlaisia mahdollisuuksia.” Lue Samulin koko haastattelu.

Marko Anttila: “Totta kai sitä haluaa olla mukana hyvän asian puolesta ja varsinkin, kun kyse on lapsista. Suomessa on paljon apua tarvitsevia ja lapset ovat lähellä sydäntäni. Kun tietää, kuinka tärkeä se lapsuus on koko elämän kannalta, niin on helppo olla mukana.” Lue Markon koko haastattelu.

Reino Nordin: ”Tuli idea, että olisi kiva tehdä hyvää ja antaa jotain konkreettista takaisin. Apu menee hyviä kanavia pitkin sinne, missä sitä tarvitaan.” Lue Reinon koko haastattelu.

Maria Veitola: ”Joulu on loistava hetki tehdä pieni hyvä teko joka voi auttaa lasta tai nuorta elämässään merkittävästi eteenpäin.” Lue Marian koko haastattelu.

Nyt on Sinun vuorosi: liity joukkoon! Tee lahjoitus NYT ja muista kertoa myös ystävillesi, miksi Sinä lähdit mukaan tukemaan joulukeräystä suomalaisille lapsille!

Osallistu joulukeräykseen