”Itkin, että elämäni on ohi”

Raheelan tarina

Kaksitoistavuotias Raheela* on yksi niistä lähes puolesta miljoonasta ihmisestä Afganistanissa, jotka vuonna 2017 joutuivat pakenemaan väkivaltaisuuksia maan sisällä. Tyttö ei ole ikinä käynyt koulua.

Raheela muistaa hyvin sen päivän, jolloin hänen isänsä sanoi, ettei voi antaa hänen aloittaa koulua. Taisteluiden takia isä pelkäsi lastensa voivan joutua kidnapatuiksi tai muuhun vaaraan.

”Itkin ja ajattelin, että elämäni on ohi. Olin niin odottanut täyttäväni kuusi vuotta ja voivani aloittaa koulun. Halusin niin olla koulutettu ihminen.”

Perheen paettua Kandahariin, Raheelalle ja hänen kolmelle sisarukselleen avautui mahdollisuus opiskella Pelastakaa Lasten ohjelmassa.

”Saavuttuamme tänne, isä ilmoitti meidät koulunkäyntiä valmistavalle kurssille. Nyt olen niin onnellinen koska voin opiskella, asettautua aloilleen ja saada ystäviä. Olen pian päättämässä ensimmäisen kurssini ja voin kohta aloittaa virallisessa koulussa.”

Pelastakaa Lasten Afganistanissa ja maailman muilla konfliktialueilla toteuttamat koulutusohjelmat auttavat lapsia aloittamaan koulun tai jatkamaan väkivaltaisuuksien takia keskeytyneitä opintojaan.

Sinä voit auttaa - lahjoita hätäapua lapselle

Sinun apusi on elintärkeää lapselle konfliktin keskellä!
Jo 30 euron lahjoituksellasi lapsi saa vettä ja ruokaa kuukaudeksi.