Nopea apu <BR> pelasti Saliman

Nopea apu
pelasti Saliman

Pieni poika itkee sydäntä raastavasti nälkäänsä. Käsivarsi mitataan aliravitsemuksen selvittämiseksi. Mittanauha näyttää punaista, eikä vaa´ankaan lukema kerro hyvää. Äidin pahin pelko on käymässä toteen.

Jemenissä on käynnissä maailman pahin humanitaarinen kriisi, joka on ajanut lukuisia perheitä epätoivoiseen tilanteeseen.

”Ruokaa pystyi saamaan vain kerran päivässä, ja sen oli riitettävä seuraavaan päivään”, Alia* kertoo.

Ruuan puute oli koitua kohtalokkaaksi hänen 18 kuukauden ikäiselle pojalleen. Pieni Salima* sairastui niin vakavasti, että äiti joutui kiidättämään hänet Pelastakaa Lasten tukemalle klinikalle.

”Poikani oli hyvin sairas. Hän hengitti todella raskaasti. Hän ei syönyt, eikä juonut”, Alia kuvailee.

Saliman todettiin kärsivän vakavasta akuutista aliravitsemuksesta. Se on kaikkein hengenvaarallisin aliravitsemuksen muoto. Salima sai klinikalla tarvitsemaansa hoitoa, vitamiineja ja runsasenergistä maapähkinätahnaa. Nopean avun ansiosta hänen henkensä pelastui.

”Nyt asiat ovat paremmin. Kiitos hyvin paljon avustanne”, Saliman äiti kiittelee.

Pieni Salima saatiin pelastettua, mutta Jemenissä on yhä valtavasti lapsia, joiden henki on hiuskarvan varassa. Lahjoittamalla annat aliravituille lapsille ruokaa ja puhdasta vettä. Esimerkiksi runsasenergisellä maapähkinätahnalla aliravittu lapsi voidaan pelastaa.

*Nimet muutettu yksityisyyden suojelemiseksi.