5 tapaa, <BR> miten autamme <BR> lapsia Jemenissä

5 tapaa,
miten autamme
lapsia Jemenissä

Pelastakaa Lapset on suurin Jemenissä toimiva kansalaisjärjestö. Teemme joka päivä töitä, jotta lapsilla olisi mahdollisuus ravintoon, turvaan, terveyteen ja koulutukseen. Näin autamme lapsia Jemenissä:

1. Hoidamme akuutista aliravitsemuksesta kärsiviä lapsia.

Sisällissota ja romahtanut talous ovat ajaneet Jemenin nälänhädän partaalle. Arviolta 360 000 alle 5-vuotiasta lasta kärsii akuutista vakavasta aliravitsemuksesta. Lapsia kuolee nälkiintymisen seurauksena jokaisena päivänä.

Hoidamme hengenvaarassa olevia lapsia runsasravinteisella pähkinätahnalla, hivenainejauheilla ja vitamiinilisillä.  Viimeisen kuuden vuoden aikana olemme auttaneet lähes 300 000 lasta selviämään aliravitsemuksesta.

Lapsi syö runsasravinteista pähkinätahnaa. Tahna voi pelastaa aliravitun lapsen hengen.

2. Hoidamme sairauksia ja autamme lapsia pysymään terveinä.

Sota on romahduttanut maan terveyspalvelut. Arvioiden mukaan joka kymmenes minuutti Jemenissä kuolee lapsi ehkäistävissä olevien syiden takia, kuten ripuliin tai keuhkokuumeeseen.

Tuemme 88 terveyskeskusta ja 23 sairaalaa. Olemme hoitaneet tai antaneet muuta terveyteen liittyvää apua lähes 3 miljoonalle ihmiselle, joista 1,6 miljoonaa on lapsia. Olemme kouluttaneet yli 9 000 terveydenhoitoalan ammattilaista ja vapaaehtoista aliravitsemuksen hoitoon ja ehkäisyyn.

Badour* pikkuveljensä Abirin* kanssa vastaanotolla Pelastakaa Lasten tukemassa sairaalassa.

3. Tuemme perheiden toimeentuloa ja varmistamme, etteivät lapset suistu aliravitsemukseen

Jaamme ruokaa alle 2-vuotiaille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville äideille. Tuemme äitejä rintaruokinnassa ja teemme vaikuttamistyötä rintaruokinnan tärkeydestä.

Jaamme perheille ruokatarvikkeita sekä käteisapua, joka myös vahvistaa paikallista taloutta ja ruokatuotantoa. Olemme auttaneet lähes 1,6 miljoonaa ihmistä, joista lapsia on 890 000, parantamaan toimeentulonsa.

4. Suojelemme lapsia väkivallalta, hyväksikäytöltä ja huonolta kohtelulta.

Autamme lapsia toipumaan rankoista kokemuksistaan. Viimeisen kuuden vuoden aikana lähes 250 000 lasta on vieraillut lapsiystävällisissä tiloissamme ja osallistunut toipumista edistäviin aktiviteetteihin.

13-vuotias Sarah* piirtää lapsiystävällisessä tilassa.

5. Tuemme lasten koulunkäyntiä ja oppimista

Joillain alueilla jopa 75 prosenttia kouluista on tuhoutunut. Kaksi miljoonaa lasta on poissa koulusta. Sen lisäksi, että lasten tulevaisuus vaarantuu, he ovat suuremmassa vaarassa joutua väkivallan ja hyväksikäytön uhreiksi ollessaan poissa koulusta.

Olemme perustaneet väliaikaisia oppimiskeskuksia, tuemme opetusta pakolaisleireillä ja koulutamme opettajia. Olemme antaneet koulupuvun tai -laukun yli 143 000 lapselle.

Lapsia oppitunnilla pakolaisleirille perustetussa väliaikaisessa oppimistilassa.

Tule mukaan auttamaan Jemenin lapsia