Hasanin tarina

Syyrian lapset ristitulessa

”Helikopterista alettiin tiputtaa tynnyripommeja päällemme, se vain tapahtui, niin siinä kävi.”

Nämä sanat tulivat yhdeksänvuotiaan lapsen suusta. Hasanin* koulua pommitettiin, kun Idlibin alueen taistelut kiihtyivät. Yksi hänen ystävistään kuoli.”Olimme koulun pihatiellä, kun pommi tippui, joten lähdimme juoksemaan. Pelkäsimme, maa alkoi tärähdellä allamme… Pääsimme autoon. Sota jatkui yllämme, he iskivät sairaalan ympäristöön, ja me pakenimme edelleen.” Paettuaan henkensä edestä Hasan ja hänen perheensä päätyivät asumaan maaseudulle Idlibin pohjoispuolelle. He leiriytyivät puiden alle vailla mitään suojaa.

Hasanin tavoin yli 900 000  ihmistä on joutunut jättämään kaiken ja pakenemaan entisestään yltyneitä väkivaltaisuuksia. Monet ovat joutuneet pakenemaan useita kertoja Syyrian konfliktin aikana. Parhaillaan ihmiset yrittävät asua jopa teiden varsilla ja pelloilla. Läheiset pakolaisleirit ovat jo ääriään myöten täynnä. Liikkeellä on niin valtavasti ihmisiä, että leiriytymispaikkojen lisäksi tarvikkeista on huutava pula. Ruokaa, vettä ja lääkkeitä tarvitaan kiireesti.

Auta Syyrian lapsia

Pelastakaa Lasten yhteistyökumppanit ovat tälläkin hetkellä alueella auttamassa perheitä kaikin mahdollisin tavoin. Toimitamme hätäapuna ruokaa, vettä, terveydenhoitoa sekä hätä- ja hygieniatarvikkeita. Suojaksi jaetaan takkeja, pressuja, naruja ja telttoja. Autamme ihmisiä myös pakenemaan kauemmaksi taisteluista.

Näin sinä voit auttaa Syyrian lapsia

Työmme Syyriassa on kuin viimeinen mahdollinen pelastusköysi lukuisille lapsille ja perheille. Taisteluiden jatkuessa tuhansien ihmisten henki on vaarassa. Ne, jotka selviytyvät luodeista ja pommituksista, tarvitsevat ruokaa, suojaa, hätäensiapua ja muuta tukea, jotta elämä voisi jatkua. Kriisin tilanne ja tarpeet vaihtelevat päivittäin. Tekemällä lahjoituksen nyt, varmistat, että voimme turvata lasten henkiinjäämisen ja tarjota suojaa heti, kun sitä tarvitaan.

Auta Syyrian lapsia

Esimerkiksi 20 eurolla voidaan hankkia takit neljälle lapselle. 60 eurolla saadaan päivän ruoka-annokset kymmenelle perheelle. 150 eurolla saadaan hankittua hätäsuojapakkaus kaiken menettäneelle perheelle. Pakkaus sisältää telttoja, pressuja, kanistereita, patjoja, huopia ja aurinkoenergialla toimivan lampun.