Kuinka apu menee perille

Kuinka apu menee perille

Kuinka autamme koronaepidemian takia ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä?

Tuemme koronaviruksen takia ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä muun muassa ruokakaupan lahjakorteilla. Lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa vaikeimman hetken yli. Tukea jakavat Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivat paikallisyhdistykset. Yhdistykset jakavat lahjakortteja suoraan apua tarvitseville perheille paikallisten yhteistyökumppanien, esimerkiksi sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön, kautta. Tukea ei valitettavasti voi erikseen hakea. Lue lisää tuestamme lapsiperheille »

Verkon kautta annettava keskusteluapu auttaa näkemään toivoa tulevassa. Tarjoamme erilaisia kanavia, joissa huolenaiheista voi keskustella luotettavan aikuisen kanssa. Lue lisää: www.netari.fi

Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat perheet, joissa on kasautuneita ongelmia esimerkiksi mielenterveyden, päihteiden ja väkivallan vuoksi. Jos perheessä on lisäksi talousvaikeuksia ja sosiaaliset suhteet kodin ulkopuolella ovat kaventuneet, voi tilanne muuttua entistä vaikeammaksi. Lasten hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että perheen tilanne ei pääse heikkenemään ja että perhe saa tarvittaessa ulkopuolista apua vaikeaan tilanteeseen. Pelastaa Lapsille on ensiarvoisen tärkeää ylläpitää laadukkaiden lastensuojelupalveluiden ja -ohjelmien ylläpitämistä poikkeusoloissakin. Asiantuntijamme tekevät jatkuvaa työtä varmistaakseen työmme toteutumisen erityisesti kaikkein haavoittavimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.

Osallistu keräykseen