Ankaran kuivuuden takia miljoonat ihmiset ovat menettäneet toimeentulonsa ja kärsivät riittämättömästä veden ja ruoan saannista eri puolilla Itä-Afrikkaa. Yksin Somaliassa ja Etiopiassa lähes 12 miljoonaa ihmistä on avun tarpeessa. Mikäli tilanne pahenee entisestään, voivat alueen maat olla laajamittaisen nälänhädän edessä.

Lapset ovat kaikissa katastrofeissa haavoittuvimpia ja heidän kohdallaan kriiseillä on kauaskantoiset vaikutukset. Esimerkiksi aliravitsemus voi johtaa vakaviin kehityshäiriöihin tai pahimmassa tapauksessa kuolemaan. Jo nyt satojen tuhansien lasten odotetaan tarvitsevan hoitoa vakavaan aliravitsemukseen.

Pelastakaa Lapset laajentaa jatkuvasti toimintaansa hädänalaisten lasten ja heidän perheidensä auttamiseksi kuivuuden seurauksista kärsivissä maissa.

Mitä avullasi saadaan:

9 € aliravitulle lapselle erityisravintoa viikoksi
15 € vedenpuhdistustabletteja kahdelle kuusihenkiselle perheelle kuukaudeksi
21 € hyttysverkot kymmenelle lapselle suojaamaan esimeriksi malarialta
39 € aliravitulle lapselle erityisravintoa kuukaudeksi
115 € ruokaa kuusihenkiselle perheelle kuukaudeksi

Pelastakaa Lapset jakaa lapsille ja heidän perheilleen ruokaa ja varmistaa, että he saavat tarvitsemaansa hoitoa. Me autamme perheitä turvaamaan toimeentulonsa esimerkiksi toimittamalla maanviljelijöille siemeniä tai rehua.  Suojelemme lapsia eri hyväksikäytön muodoilta ja tuemme lasten koulunkäyntiä.