Laajennamme toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Haemme nyt kuntouttavan perhetyön osaajia Kauniaisiin ja Etelä-Suomen aluetoimistoon Helsinkiin.

Kotiin tehtävä perhekuntoutus on tarkoitettu lastensuojelun asiakkaina oleville perheille, jotka tarvitsevat intensiivisen perhekuntoutusjakson. Jakson aikana harjoitellaan lapsiperheen arkea, vahvistetaan vanhemmuuden taitoja sekä tuetaan perheenjäsenten roolien löytämistä. Tavoitteena on perheen toimintarakenteen ja taitojen vahvistuminen siten, että yhteiselämä perheenä omassa kodissa mahdollistuu ja lasten huostaanotoilta vältytään. Perhekuntoutus on koko perheen kuntoutusta, mutta lastensuojelun toimintana erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että lapsen etu, osallisuus ja turvallisuus taataan kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa

Kaksi perheohjaajaa Kauniaisiin (hanke 2019)

Pelastakaa Lapset on kehittänyt perhekuntoutuksen työskentelymallia vuodesta 2013. Nyt olemme yhteistyössä Kauniaisten kanssa muokkaamassa mallimme pohjalta uutta työmuotoa, jonka tavoitteena on taata oikea-aikainen apu ja riittävän intensiivinen ja ketterästi tapahtuva kuntoutus perheille tilanteessa, jossa lapsen sijoitusta sijaishuoltoon jo vakavasti harkitaan. Perheen kriisitilanteissa apu jalkautetaan perheen kotiin nopeasti. Perheohjaajana vastaat yhdessä työparisi ja taustatiimin kanssa perheiden kuntoutuksesta ja vanhemmuuden tukemisesta.

Hanke toteutetaan vuoden 2019 aikana ja tavoitteena on luoda pysyvä työmuoto. Työpiste sijaitsee erityislastenkoti Kaislan yhteydessä.

Hakijana sinulla on kokemusta ja näkemystä lastensuojeluntyöstä ja olet työskennellyt perheiden kanssa. Nopeatempoinen työ on sinulle luontevaa ja olet innokas uusien keinojen etsijä.

Työhösi kuuluu kuntouttava työskentely perheen kanssa, menetelmätyöskentely ja yhteistyö asiakkaiden verkostojen kanssa. Kehittämishankkeen ollessa kyseessä työtehtäviin sisältyy myös raportointia ja mallintamistyötä yhdessä taustaryhmän kanssa.

Edellytämme hakijalta sosiaali- tai terveysalan AMK-perustutkintoa tai vastaavaa koulutusta, sekä hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja.

Kaksi perheohjaajaa Etelä-Suomen aluetoimistoon (toistaiseksi voimassa oleva työsuhde)

Pelastakaa Lapset on tehnyt kotiin tehtävää perhekuntoutusta sekä yksiköistä että pienimuotoisesti aluetoimistoista käsin. Nyt on tarkoitus vakiinnuttaa Uudenmaan alueelle laadukas ja joustava perheitä tukeva työskentelytapa.

Perheohjaajana työhösi kuuluu kuntouttava työskentely perheen kanssa, menetelmätyöskentely ja yhteistyö asiakkaiden verkostojen kanssa. Edellytämme hakijalta sosiaali- tai terveysalan AMK-perustutkintoa tai vastaavaa koulutusta, kokemusta ja näkemystä lastensuojelusta ja perheiden kanssa työskentelystä, kehittämismyönteisyyttä sekä hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja.

Sinulla on sosionomin pätevyys (Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015) sekä riittävä työkokemus ja perehtyneisyys.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtävän arvostetussa ja kehittyvässä lastensuojelujärjestössä. Moniammatillinen työyhteisömme on vahvasti sitoutunut siihen mitä teemme yhdessä. Hyvän työilmapiirin ylläpitäminen on meille arvokas yhteinen asia.

Lasten turvallisuus on meille tärkeää kaikessa toiminnassamme ja työntekijöiden sitoutuminen lasten suojelemiseen väkivallalta on ehdoton edellytys valinnalle tehtävään, joten tarkistamme rikostaustaotteesi ennen työsopimuksen solmimista (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi 504/2002) sekä edellytämme Pelastakaa Lapset ry:n oman sitoumuksen allekirjoittamista lasten suojelemiseksi.

Tehtävän aloitusaika on 1.4.2019 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on kokoaikainen. Tehtävä sisältää matkustamista (ajokortti välttämätön).

Kiinnostuitko tehtävästä? Haethan tehtävää 17.3.2019 mennessä. Haastattelut pidetään ke 27.3 ja pe 29.3.

Lisätietoja tehtävistä Kauniaisten osalta antaa Kehittämispäällikkö Tove Lönnqvist p 050-5020329 ja Etelä-Suomen aluetoimiston osalta aluejohtaja Martina Nilsson 050-4316824.

Hae tehtävää