Dagsverke till skolor och läroinrättningar

Kom med och hjälp barnarbetare att gå i skola!

Tolvåriga Abdoulaye på bilden bor i Burkina Faso. Han måste arbeta med att vaska guld. Jobbet är tungt och arbetsdagarna långa. Det är inte just. Barnen på den övre bilden har haft tur, för de går redan i skola.

Rädda Barnen vill vara barnens stöd där hjälpen behövs mest. Västafrika hör till världens fattigaste regioner. Där tvingas barn göra långa arbetsdagar som gatuförsäljare, skoputsare och tiggare, i gruvor och på åkrar.

Vår dagsverksinsamling har som mål att rädda barnarbetare från inhumant arbete och hjälpa dem att börja i skolan. Kom med och hjälp!

En elevs dagsverksdonation 12 € möjliggör att:

  • en barnarbetare får undervisning i läsning fyra kvällar i veckan eller
  • ett barn i en fattig familj får en födelseattest, som gör det möjligt för barnet att börja i skolan eller
  • en barnarbetare får utbildning i en termin för att ta sin yrkesexamen som till exempel sömmerska, svetsare eller snickare

Som tack för att ni deltar har vi ställt på denna webbplats ett materialpaket, som gör det lätt för er att förverkliga dagsverksinsamlingen. 

Ni kan anmäla er genom att fylla i anmälningsblanketten. Ni kan också ta kontakt med mig direkt; mitt telefonnummer är 040 539 0235 och min mejladress markku.juntunen@raddabarnen.fi.

Med vänlig hälsning!

Markku Juntunen
Katastroffonden för barn
Rädda Barnen rf