Pelastakaa Lapset auttaa syyrialaisia pakolaislapsia

2.8.2012

Lapset leikkivät lapsiystävällisessä tilassa Bekaassa Libanonissa. Kuva: Pelastakaa Lapset

Yhä useammat perheet joutuvat jättämään kotinsa Syyrian väkivaltaisuuksien vuoksi. Kansainvälinen Pelastakaa Lapset on valmiina auttamaan välittömästi kun maan rajat aukeavat. Pelastakaa Lapset auttaa jo nyt pakolaisia Syyrian naapurivaltioissa.

Pelastakaa Lapset auttaa syyrialaisia lapsia ja lapsiperheitä Libanonissa ja Jordaniassa. Järjestö keskittyy tällä hetkellä toiminnassaan lasten psykososiaalisen tuen, hoidon ja koulunkäynnin tukemiseen.

- Pelastakaa Lapset on perustanut lapsiystävällisiä tiloja sekä antaa monenlaista suoraa tukea perheille. Ohjaamme lapsia terveydenhuollon palveluihin sekä huolehdimme, että lapsilla on mahdollisuus käydä koulua, kertoo Rea Noponen, humanitaarisen avun suunnittelija.

Sadat lapset ovat kirjoittautuneet sisään Pelastakaa Lasten tukemaan kouluun Bareliasin kylässä, joka sijaitsee Libanonissa muutaman kilometrin päässä Syyrian rajalta. Monet lapsista eivät ole päässeet kouluun useaan kuukauteen. He ovat kokeneet järkyttäviä tapahtumia. 

Pelastakaa Lasten avustustyöntekijöiden mukaan lasten tilanne on erittäin huolestuttava. Jotkut lapset ovat esimerkiksi lopettaneet puhumisen tai käyttäytyvät apaattisesti. Monilla on fyysisiä vammoja. Kattava psykososiaalisen tuen tarve on suuri.

Pelastakaa Lapset on toiminut alueella 1950-luvulta lähtien.

Auta Syyrian kriisistä kärsiviä lapsia
Soita keräyspuhelimeen 0700 04441 (12,67 € + pvm)
Lahjoita keräystilille:
Nordea 101730-210727 viestiksi "Syyria" (IBAN FI6410173000210727)
Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita

Keräyslupa POHA 2020/2011/2460